DuList IN

NASTUP U UVALI Gluhi violinisti pokazali kako je sve moguće!

NASTUP U UVALI Gluhi violinisti pokazali kako je sve moguće!

Dubrovčani su, u sklopu Šarene zime u Uvali, ovu nedjelju mogli uživati u nastupu gluhih violinista. Oni su Violinmusic4all koji su sve oduševili i pokazali kako ne postoje granice i kako je sve moguće.
Violinmusic4all je projekt koja počiva na značajnoj inovaciji i predstavlja metodologiju učenja sviranja violine posvećene gluhima, te obuhvaća širi spektar djece i odraslih s mentalnim i fizičkim poteškoćama.
Projekt je osmislila hrvatska violinistica Renata Novoselec koja je u više od deset godina rada na metodi postigla domaće i međunarodne uspjehe. U Hrvatskoj je projekt stekao veliku pozornost medija, privukao zainteresiranost institucija, stručne i široke javnosti.
Dodatna snaga projekta je i međunarodna prepoznatost, kao što je gostovanje učenika u Švedskoj, u Europskom domu u Stockholmu, gdje je svirao pred stotinu stranih diplomata i visokih uzvanika. Projekt podržavaju eminentna imena iz glazbe: Julian Rachlin, Ono Kazushi, Roby Lakatos, maestro David Danzmayr, Thomas Sanderling koji je ujedno i izjavio kako je metoda revolucionarna, ne samo u svijetu glazbe, već i u svijetu gluhih osoba. Projekt je također podržao legendarni kontrabasist Gary Karr, te brojni drugi umjetnici iz Hrvatske i svijeta.

Nedjeljni program u Uvali pod nazivom “Zec iz klobuka” počeo je u 11 sati, a koncertu violinista prethodio je program agencije Zagi Eventi uz animatore, mađioničare, igre za djecu i oslikavanje lica.

Pročitajte još

[FOTO] Sjajni uspjesi dubrovačkih plesača na natjecanju u Splitu

Dulist

IVANA MAROVIĆ IZ TAJLANDA ‘Jela sam škorpione, a otrovala se piletinom’

Dulist

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo