Kultura

Naš Marin Ivanović povjerenik paviljona BiH na jubilarnom Venecijanskom bijenalu

ivanovic 1

Za povjerenika Paviljona Bosne i Hercegovine i kustosa izložbenog projekta na 60. Venecijanskom bijenalu suvremene umjetnosti imenovan je Marin Ivanović, ravnatelj Muzeja moderne umjetnosti Sveučilišta u Mostaru. Veliko je to priznanje, čast i odgovornost našem sugrađaninu koji je dubrovačku adresu, upravo zbog posla, zamijenio mostarskom. O koliko značajnom angažmanu je riječ ponajblje svjedoči činjenica da je riječ o najstarijoj i najprestižnijoj svetskoj izložbi, a u tijeku je postavljanje paviljona BiH kojim naš Marin rukovodi uz pomoć svojih suradnika.
S ponosom čestitamo!

ivanovic 2

-Projekt ‘Mjera mora’ je kiparska prostorna instalacija koja tematizira mediteranski identitet Bosne i Hercegovine i ima za cilj osnažiti svijest o pripadnosti Bosne i Hercegovine mediteranskim državama, povezujući suvremenu umjetnost s tezama Fernanda Braudela o tome da se duh Mediterana duže čuva u zaleđu, u našem slučaju u Hercegovini, nego uz samo more, kao i s napisima Predraga Matvejevića o tome kako se ‘Mediteran prostire tamo dokle raste maslina’. ‘Mjera mora’ postavlja se u Palači Zorzi koja je sjedište regionalnog ureda UNESCO-a i trajat će tri dana – otkrio nam je Ivanović.
Radnu skupinu Paviljona Bosne i Hercegovine dočekala je direktorica regionalnog ureda UNESCO-a Magdalena Landry sa suradnicima Benedettom Colasanti i Mohammadom Taufiqom. Paviljon će se otvoriti 18. travnja u 18 sati, a tijekom tri dana bit će otvoreni paviljoni 90 država svijeta i središnja izložba glavnog kustosa u Giardinima. Izložba ‘Mjera mora’ će biti postavljena do kraja studenog ove godine.

Foto: Privatna arhiva

ivanovic 3

Pročitajte još

IZLOŽBA ‘IGRE BOJA’ Posveta preminulom članu DULU-a Nikoli Dubčiću Ninu

Dulist

ZAGREPČANIN ANTONIO AGOSTINI ‘POJAČANJE’ U TEATRU Ispunjenje mojih najdivnijih snova

Ivana Mijić Vulinović

[FOTO] NOVI PROGRAM FA LINĐO Ivančan: ‘U pregovorima smo za nešto veliko…’

Dulist