AktualnoUrednički izbor

Napustio nas je Srđan Sergio Hrnić

srdjan hrnic1

U 51. godini života preminuo je Srđan Sergio Hrnić, dubrovački branitelj i glazbenik.

Rođen je u Dubrovniku 1969. godine, u Dropčevoj ulici, a mnogima je poznat i kao jedan od ključnih članova legendarne udruge ‘Nazbilj’ s kojom je puno škeraca učinio. Na Marko Polo Festivalu 2018. godine dobio je nagradu publike s pjesmom ”Fala” za koju je sam potpisao glazbu i aranžman na tekst Franke Fani Khon. Upravo o toj je pjesmi, ali i o životu u Gradu i turizmu pričao u razgovoru za DuList, uoči festivala.

-Planirao sam odavno, iskreno, ma svaki put bude: ‘Prvo neka ovo riješim, prvo neka ono…’. Znaš kako to ide, danas ću sutra ću, nek’ fine sezona… Ali, potegnula me naša sugrađanka i prijateljica Franka Fani Kohn. Stvarno je dobra pjesma, ma to je išlo ovako: kako se znamo dugo, Fani mi je u biti dala da malo bacim oko na zbirku koja je 2013. godine nastajala iz njenog pera. Jedan tekst mi se svidio, za pjesmu ‘Fala’. A kako imam – volim ga zvati – ‘kuhinjski studio’ doma, jer odavno već činim u sobi kancone, rekao sam joj: ‘Aj mi daj da probam nešto učinit.’ I učinio sam ju u dva, tri dana – rekao nam je u srpnju 2018. Srđan Sergio Hrnić o pjesmi ‘Fala’.

Prisjetit ćemo ga se i iz kolumne Borisa Njavra Ulicama moga Grada objavljene u DuListu pod nazivom ‘Uz Franova sjećanja niz Dropčevu, o kopunima, Srđanu i njegovom Medu i babi Luci.

DuList izražava sućut obitelji.

 

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist