Aktualno

Napustio nas je Srđan Sergio Hrnić

U 51. godini života preminuo je Srđan Sergio Hrnić, dubrovački branitelj i glazbenik.

Rođen je u Dubrovniku 1969. godine, u Dropčevoj ulici, a mnogima je poznat i kao jedan od ključnih članova legendarne udruge ‘Nazbilj’ s kojom je puno škeraca učinio. Na Marko Polo Festivalu 2018. godine dobio je nagradu publike s pjesmom ”Fala” za koju je sam potpisao glazbu i aranžman na tekst Franke Fani Khon. Upravo o toj je pjesmi, ali i o životu u Gradu i turizmu pričao u razgovoru za DuList, uoči festivala.

-Planirao sam odavno, iskreno, ma svaki put bude: ‘Prvo neka ovo riješim, prvo neka ono…’. Znaš kako to ide, danas ću sutra ću, nek’ fine sezona… Ali, potegnula me naša sugrađanka i prijateljica Franka Fani Kohn. Stvarno je dobra pjesma, ma to je išlo ovako: kako se znamo dugo, Fani mi je u biti dala da malo bacim oko na zbirku koja je 2013. godine nastajala iz njenog pera. Jedan tekst mi se svidio, za pjesmu ‘Fala’. A kako imam – volim ga zvati – ‘kuhinjski studio’ doma, jer odavno već činim u sobi kancone, rekao sam joj: ‘Aj mi daj da probam nešto učinit.’ I učinio sam ju u dva, tri dana – rekao nam je u srpnju 2018. Srđan Sergio Hrnić o pjesmi ‘Fala’.

Prisjetit ćemo ga se i iz kolumne Borisa Njavra Ulicama moga Grada objavljene u DuListu pod nazivom ‘Uz Franova sjećanja niz Dropčevu, o kopunima, Srđanu i njegovom Medu i babi Luci.

DuList izražava sućut obitelji.

 

Pročitajte još

‘Plavci’ ispisali 459 kazni!

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

SPEKTAKL U GRUŽU ZA JUGA I MALU GOGU Jadran odnio pobjedu nakon peteraca, borba za naslov se nastavlja

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija