Aktualno

Napustio nas je gospar Vinko Bašić, dugogodišnji direktor HE Dubrovnik

vinko basic

U 77. godini života napustio nas je gospar Vinko Bašić, dugogodišnji direktor pogona Hidroelektrane Dubrovnik i zaljubljenik u nogomet. Gospar Vinko je, naime, bio suosnivač Nogometnog kluba Croatia Ošlje.
-Od samog početka rada kluba mnogi su kroz pisane medije napadali te iznosili laži o osnivaču kluba Peru Beatoviću, drugim ljudima u upravi kluba te igračima. Takav odnos doveo je nažalost do zabrane rada kluba, ali je stvorio sve veću popularnost NK Croatie Ošlje, kao jedinom klubu na prostoru bivše Jugoslavije koji je zabranjen, a o kojem su raspravljale i najviše institutucije bivše države – rekao je gospar Vinko prije deset godina na proslavi 30. obljetnice njegovog osnutka.
Nakon umirovljenja u HE Dubrovnik, još je neko vrijeme bio voditelj Tima za zamjene i obnovu HE Dubrovnik. HEP je napustio nakon 42 godine staža. Prvi se put s elektranom u Platu susreo 1961., dok je u tijeku još bila montaža opreme. Tada ga je, zajedno s još nekoliko završenih osnovaca iz obližnjih sela, direktor HE u izgradnji poslao na daljnju izobrazbu u Zagreb, u Elektroprivrednu školu, ističe se u tekstu objavljenom u HEP-ovom Vjesniku iz 2012. godine.
Svoju izobrazbu nastavio je na Višoj strojarskoj školi u Karlovcu, a potom, 1968. i u Ljubljani, gdje je stekao zvanje diplomiranog inženjera strojarstva. Elektrani se vraća 1973. kao pripravnik i više ju nije napustio sve do umirovljenja. Na svom dugom elektroprivrednom putu prošao je, tijekom prvih desetak godina, poslove inženjera za dokumentaciju i rukovoditelja održavanja, a 1984. postao je direktor Pogona HE Dubrovnik i na tomu mjestu ostao pune 24 godine. S te dužnosti je 2008. postao savjetnik direktora, i u tom svojstvu je u rujnu 2011. zaključio svoju radnu knjižicu. No, nastavio je raditi kao voditelj Tima za zamjenu i obnovu HE Dubrovnik sve do kolovoza 2012. godine.

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist