Županija

Napreduju radovi na Centru za nadzor i prevenciju posljedica poplava u Opuzenu

Napreduju radovi na Centru za nadzor i prevenciju posljedica poplava u Opuzenu

Održan je radni sastanak projekta STREAM na kojem Dubrovačko – neretvanska županija sudjeluje kao partner sa pilot područjem doline Neretve gdje će se uspostaviti Centar za nadzor poplava i prevenciju rizika.
Radove rekonstrukcije i opremanja Centra su obišli i predstavnici Regionalne agencije DUNEA, koja pruža stručnu pomoć u provedbi ovog projekta iznimno važnog za dolinu Neretve, s obzirom da je to područje prepoznato kao jedno od najosjetljivijih područja Republike Hrvatske.
Za izvođača radova odabrana je tvrtka ‘DOKO građenje’ s kojim je Županija u ožujku potpisala ugovor. Obilaskom je utvrđeno da radovi napreduju prema planu te se njihov završetak očekuje u lipnju ove godine.
Vrijednost projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju iznosi oko 5.8 milijuna kuna, a osim Centra u sklopu projekta nabavit će se i vatrogasna oprema za vatrogasna društva u Kuli Norinskoj i Metkoviću vrijedna 2.5 milijuna kuna. Projekt STREAM vrijedan 9.411.657,83 eura ugovoren je u sklopu programa Interreg Italy-croatia 2014. – 2020. uz stopu sufinanciranja bespovratnih sredstava od 85 posto.
Projekt je pripremila i prijavila Regionalna agencije DUNEA u sklopu svog projekta ‘Znanjem do EU fondova’ kojim se pruža stručna pomoć javnopravnim tijelima s područja DNŽ u pripremi i provedbi EU projekta.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist