AktualnoUrednički izbor

Naplaćuju fotografiranje sa sovama na Stradunu – bez dozvole. Komunalcima prolaze ispod radara

Naplaćuju fotografiranje sa sovama na Stradunu - bez dozvole. Komunalcima prolaze ispod radara

Već nekoliko dana, mlada ekipa stranaca bez dozvole (!) naplaćuje fotografiranje sa sovama na sred Straduna, a sve prolazi ispod radara komunalaca, koji su o svemu dobili nekoliko dojava. Nama je to pak uspjelo odmah.

Naime, nekoliko mladih osoba za novac, na javnoj površini, nude ‘druženje’ i fotografiranje sa sovama. No, od naših smo sugrađana dobili informaciju kako je riječ o usluzi za koju nemaju dozvolu.

Znamo i kako su navedene osobe naši sugrađani prijavili komunalnom redarstvu. Iako smo ih mi u večernjim satima četvrtka odmah zatekli u Gradu kako obavljaju navedenu ‘djelatnost’ sa sovama, to komunalci tijekom svih ovih dana nisu primijetili. Naime, iz Grada Dubrovnika u odgovoru ističu kako djelatnici Odsjeka komunalnog redarstva Grada Dubrovnika ‘nisu na terenu zatekli osobe koje imaju sove i nude fotografiranje s njima za novac’. Također, iz Grada Dubrovnika za DuList potvrđuju kako nemaju odobrenje za pružanje navedenih usluga!

-Provjerom u nadležnom Upravnom odjelu Grada Dubrovnika utvrđeno je kako ne postoji odobrenje za pružanje spomenutih usluga – rekli su iz Grada Dubrovnika.

Ako ih se zatekne, ide kazna
Naveli su i da će ih se, ako ih se zatekne na javnoj površini, sankcionirati sukladno Odluci o komunalnom redu. Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba. Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi koja počini navedeni prekršaj. Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 kuna kaznit će se fizička osoba obrtnik i osoba koja obavlja drugu samostalnu djelatnost koja počini ovakav prekršaj. Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se fizička osoba koja počini navedeni prekršaj.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist