Aktualno

Naplaćuju fotografiranje sa sovama na Stradunu – bez dozvole. Komunalcima prolaze ispod radara

Već nekoliko dana, mlada ekipa stranaca bez dozvole (!) naplaćuje fotografiranje sa sovama na sred Straduna, a sve prolazi ispod radara komunalaca, koji su o svemu dobili nekoliko dojava. Nama je to pak uspjelo odmah.

Naime, nekoliko mladih osoba za novac, na javnoj površini, nude ‘druženje’ i fotografiranje sa sovama. No, od naših smo sugrađana dobili informaciju kako je riječ o usluzi za koju nemaju dozvolu.

Znamo i kako su navedene osobe naši sugrađani prijavili komunalnom redarstvu. Iako smo ih mi u večernjim satima četvrtka odmah zatekli u Gradu kako obavljaju navedenu ‘djelatnost’ sa sovama, to komunalci tijekom svih ovih dana nisu primijetili. Naime, iz Grada Dubrovnika u odgovoru ističu kako djelatnici Odsjeka komunalnog redarstva Grada Dubrovnika ‘nisu na terenu zatekli osobe koje imaju sove i nude fotografiranje s njima za novac’. Također, iz Grada Dubrovnika za DuList potvrđuju kako nemaju odobrenje za pružanje navedenih usluga!

-Provjerom u nadležnom Upravnom odjelu Grada Dubrovnika utvrđeno je kako ne postoji odobrenje za pružanje spomenutih usluga – rekli su iz Grada Dubrovnika.

Ako ih se zatekne, ide kazna
Naveli su i da će ih se, ako ih se zatekne na javnoj površini, sankcionirati sukladno Odluci o komunalnom redu. Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba. Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi koja počini navedeni prekršaj. Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 kuna kaznit će se fizička osoba obrtnik i osoba koja obavlja drugu samostalnu djelatnost koja počini ovakav prekršaj. Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se fizička osoba koja počini navedeni prekršaj.

Pročitajte još

Što vas sve očekuje u Noći istraživača?

Dulist

FRANKOVIĆ O RAMPI PREMA SRĐU ‘Ništa nećemo napraviti bez suglasnosti stanovnika Bosanke. Nema šanse!’

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija