GradUrednički izbor

PLAĆANJE KARTICOM, BESPLATNI KAVALJERI… Sanitat preuzima opskrbu Grada u studenom

PLAĆANJE KARTICOM, BESPLATNI KAVALJERI... Sanitat preuzima opskrbu Grada u studenom

Tvrtki Sanitat trebala bi biti povjerena apsolutna opskrba Grada kao komunalne djelatnosti, i to već u studenom ove godine. No, prvi pre­duvjet takvom aranžmanu opskrbe jest donošenje Odluke o dodjeli obav­ljanja komunalne djelatnosti opskrbe građana društvu Sanitat na Gradskom vijeću, ističu iz Grada Dubrovnika u odgovoru za DuList. Nakon toga će, kako kažu, Sanitat donijeti opće uvjete i cjenik te će biti objavljen cjelokupni program prijevoza robe s Ploča.

— Prema sadašnjem planu, a nakon ispunjenja svih preduvjeta, vjerujemo da će se s uslugom započeti u mje­secu studenom ove godine, a ovisno o rokovima isporuke elektrovučnih vozila kojima će se prijevoz obavljati – navode iz Grada Dubrovnika. U svom odgovoru su istaknuli neke od detalja koji su već definirani.

— Možda i najveća novina jest u tome da će se za svaku uslugu prijevoza s Ploča u Grad ili obratno izdavati računi, a što (kako smo informirani od strane brojnih konzumenata ovih usluga) do sada i nije bio baš slučaj. Nadalje, usluga će se obavljati na temelju sklo­pljenog ugovora s društvom ili direk­tno, ali isključivo uz plaćanje karticom. Dakle gotovina neće biti jedno od pla­težnih sredstava – rekli su.

Što su kavaljeri?
Isto tako, građani povijesne jezgre imat će pravo na dvije besplatne usluge pri­jevoza robe s Ploča do Grada mjesečno i to pravo neće biti prenosivo na druge.

— Također, građanima povijesne jez­gre omogućit će se povoljnije cijene, ali samo ukoliko isti žive u povijesnoj jezgri, a ne ako su tu prijavljeni, a žive negdje drugdje – navode. Iz Grada Dubrovnika najavljuju kako je do iduće sezone planirano i uvođenje posebne usluge prijevoza, odnosno ‘kavaljer’.

— Namijenjene su isključivo umirovljenicima stanovnicima povije­sne jezgre i osobama smanjenje pokret­ljivosti s ovog područja, a ista će biti potpuno besplatna – rekli su iz Grada Dubrovnika.

Ipak Sanitat
Podsjetimo, Grad Dubrovnik započeo je s uređenjem područja pretovarne zone na Pločama u lipnju ove godine. Time nisu bili zadovoljni koncesionari koji su sve do početka uređenja pre­tovarne zone s elektrovučnim vozi­lima opskrbljivali Grad. Naime, počeli su raditi u smanjenom prostoru, a kvadratura koju su dobili, onemogu­ćavala im je obavljanje njihovog posla, kako su tada istaknuli. Nakon raznih peripetija, Grad Dubrovnik je raski­nuo ugovor s koncesionarima u srp­nju ove godine.

Gradonačelnik Mato Franković je nedugo nakon toga ista­knuo kako će donijeti odluku hoće li gradska tvrtka preuzeti opskrbu, ili će se raspisati natječaj za nove koncesio­nare. Pretovarna zona je očito ‘pripala’ Sanitatu. Sada treba čekati sjednicu Gradskog vijeća i donošenje Odluke o dodjeli obavljanja komunalne djelat­nosti opskrbe građana društvu Sanitat.­

PLAĆANJE KARTICOM, BESPLATNI KAVALJERI... Sanitat preuzima opskrbu Grada u studenom
Prva faza uređenja pretovarne zone
PLAĆANJE KARTICOM, BESPLATNI KAVALJERI... Sanitat preuzima opskrbu Grada u studenom
Druga faza uređenja pretovarne zone

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović