Grad

PLAĆANJE KARTICOM, BESPLATNI KAVALJERI… Sanitat preuzima opskrbu Grada u studenom

Tvrtki Sanitat trebala bi biti povjerena apsolutna opskrba Grada kao komunalne djelatnosti, i to već u studenom ove godine. No, prvi pre­duvjet takvom aranžmanu opskrbe jest donošenje Odluke o dodjeli obav­ljanja komunalne djelatnosti opskrbe građana društvu Sanitat na Gradskom vijeću, ističu iz Grada Dubrovnika u odgovoru za DuList. Nakon toga će, kako kažu, Sanitat donijeti opće uvjete i cjenik te će biti objavljen cjelokupni program prijevoza robe s Ploča.

— Prema sadašnjem planu, a nakon ispunjenja svih preduvjeta, vjerujemo da će se s uslugom započeti u mje­secu studenom ove godine, a ovisno o rokovima isporuke elektrovučnih vozila kojima će se prijevoz obavljati – navode iz Grada Dubrovnika. U svom odgovoru su istaknuli neke od detalja koji su već definirani.

— Možda i najveća novina jest u tome da će se za svaku uslugu prijevoza s Ploča u Grad ili obratno izdavati računi, a što (kako smo informirani od strane brojnih konzumenata ovih usluga) do sada i nije bio baš slučaj. Nadalje, usluga će se obavljati na temelju sklo­pljenog ugovora s društvom ili direk­tno, ali isključivo uz plaćanje karticom. Dakle gotovina neće biti jedno od pla­težnih sredstava – rekli su.

Što su kavaljeri?
Isto tako, građani povijesne jezgre imat će pravo na dvije besplatne usluge pri­jevoza robe s Ploča do Grada mjesečno i to pravo neće biti prenosivo na druge.

— Također, građanima povijesne jez­gre omogućit će se povoljnije cijene, ali samo ukoliko isti žive u povijesnoj jezgri, a ne ako su tu prijavljeni, a žive negdje drugdje – navode. Iz Grada Dubrovnika najavljuju kako je do iduće sezone planirano i uvođenje posebne usluge prijevoza, odnosno ‘kavaljer’.

— Namijenjene su isključivo umirovljenicima stanovnicima povije­sne jezgre i osobama smanjenje pokret­ljivosti s ovog područja, a ista će biti potpuno besplatna – rekli su iz Grada Dubrovnika.

Ipak Sanitat
Podsjetimo, Grad Dubrovnik započeo je s uređenjem područja pretovarne zone na Pločama u lipnju ove godine. Time nisu bili zadovoljni koncesionari koji su sve do početka uređenja pre­tovarne zone s elektrovučnim vozi­lima opskrbljivali Grad. Naime, počeli su raditi u smanjenom prostoru, a kvadratura koju su dobili, onemogu­ćavala im je obavljanje njihovog posla, kako su tada istaknuli. Nakon raznih peripetija, Grad Dubrovnik je raski­nuo ugovor s koncesionarima u srp­nju ove godine.

Gradonačelnik Mato Franković je nedugo nakon toga ista­knuo kako će donijeti odluku hoće li gradska tvrtka preuzeti opskrbu, ili će se raspisati natječaj za nove koncesio­nare. Pretovarna zona je očito ‘pripala’ Sanitatu. Sada treba čekati sjednicu Gradskog vijeća i donošenje Odluke o dodjeli obavljanja komunalne djelat­nosti opskrbe građana društvu Sanitat.­

Prva faza uređenja pretovarne zone
Druga faza uređenja pretovarne zone

Pročitajte još

Sjednice Gradskog vijeća odsad na znakovnom jeziku za gluhe i nagluhe osobe

Dulist

[FOTO/VIDEO] Brijesta puna svijeta, dan u znaku malostonske kamenice! Jeste li se osladili?

Dulist

Gradonačelnik uputio sućut povodom smrti mo. don Miha Demovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija