Sport

Najveći malonogometni turnir u Europi održan u Dubrovniku i našoj županiji

malonogometni turnir u europi 1

Već dugi niz godina najveći malonogometni turnir u Europi – Coca-Cola Cup mjesto je druženja, bavljenja sportom, prilika mladima da pokažu što su postigli na sportskim terenima. Tako je i ove godine diljem Dubrovačko-neretvanske županije i to već od siječnja kada su počeli kvalifikacijski turniri. Najbolje ekipe očekuje prolaz na županijsku završnicu, zatim i regionalnu završnicu te Državno prvenstvo Plazma Sportskih igara mladih.

Napete utakmice na posljednje odigranim turnirima donijele su nove pobjednike koji će u Dubrovniku boriti za prolaz na regionalnu završnicu. Na turniru u Čilipima igrale su se napete utakmice, a nogometne ekipe iskazale su se fair-play igrom. Rezultatom 2:1 u godištu 2006. i mlađi Taverna Loggia pobijedila je NŠ Konavle, dok su igrači iz Konavala slavili u godištu 2008. i mlađi kada su savladali ekipu NK Libertas.

U Opuzenu su se susrele ekipe iz Ploča, Doline Neretve, Opuzena i Metkovića. A u godištu 2008. i mlađi najbolja ekipa je NK Neretvanac iz Opuzena, dok je u godištu 2006. i mlađi slavila ekipa Ploče. U godištu 2006. i mlađi NKN Gošk slavio je u utakmici protiv MNK Square razlikom 8:5, dok je 5:0 razlikom NK Gošk svladao MNK Square u godištu 2008. i mlađi. U Čilipima se odigrao i drugi krug natjecanja na kojem je slavila ekipa Akademija. Natjecanja Coca-Cola Cupa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nastavljala su se na Korčuli u Blatu gdje su se natjecale ekipe 2008. godište i mlađi, a pobjedu s velikom gol razlikom nad ekipom Lombarda izborila je ekipa Ferialos.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40 tisuća natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi, 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji, te 2008. godište i mlađe kod djevojaka. Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ‘Zero Waste- Budi dio igre – Čuvajmo naš planet’ kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša. Ove godine ‘Zero Waste’ u Dubrovačko-neretvanskoj županiji posjetio je djecu u Osnovnoj školi Mokošica u Dubrovniku koja su pokazala izvrsno znanje i spretnost u održivom razvoju i očuvanju prirode.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4 tisuće ekipa. Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i tako pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika) te 29 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u četiri zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300 tisuće djece i mladih.

Pročitajte još

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist

Plazma Sportske igre mladih: Državna završnica u Rijeci okuplja više od 2.000 djece i mladih

Dulist

Nove medalje PK Juga

Dulist