Grad

NAJVEĆI DUBROVAČKI DUŽNIK OTVORENO ZA DULIST Dužan sam, ali nisam kriminalac

NAJVEĆI DUBROVAČKI DUŽNIK OTVORENO ZA DULIST Dužan sam, ali nisam kriminalac

Stotinu najvećih dužnika, mahom poduzetnika koji duguju raznim bankama, drugim pravnim osobama, građanima, državi itd. odgovorno je za gotovo petinu ukupnog duga kojeg hrvatski građani imaju.

Prema pisanju nacionalnih riječ je o čak 19 posto odnosno 4,2 milijarde kuna duga (od 22,6 milijardi) dok se preostali iznos od 18,4 milijarde kuna ‘dijeli’ na ukupno 289 900 građana. Najveći među neslavnim rekorderima duguje čak 168 milijuna kuna, a na tu neslavnu ‘TOP 100’ listu dospjela su i naša tri sugrađanina. Riječ je o Z.F. koji duguje 29 milijuna kuna, S.M. koja duguje 21 milijun kuna, te L.M. čije se dugovanje vodi na iznos oko 20-ak milijuna kuna. No kako to obično biva, situacija nikad nije kako izgleda na prvu, a jedan od najvećih dužnika ekskluzivno je progovorio za DuList o nezahvalnoj situaciji u kojoj se nalazi.

– Dužnik je zapravo obiteljska tvrtka, a mi kao vlasnici smo jamčili mijenicama tako da blokadom tvrtke blokirana su i naša primanja, odnosno računi. Taj dug se vodi uduplano, pod firmu i pod nama privatno. Ne radi se o nikakvom dugu prema državi nego privatnoj banci, odnosno drugoj pravnoj osobi – počinje svoju priču naš sugrađanin L. M. koji se našao na neslavnoj listi najvećih dužnika u RH.

Njegovu životnu priču možete pročitati u tiskanom izdanju DuLista koje je od srijede u prodaji…

Pročitajte još

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović