Hrvatska

‘NAJPOZNATIJI UMIROVLJENIK’ Otac osumnjičenog u aferi INA na računu imao 184.695 prosječnih mirovina

'NAJPOZNATIJI UMIROVLJENIK' Otac osumnjičenog u aferi INA na računu imao 184.695 prosječnih mirovina

Dane Škugor zasigurno je danas najpoznatiji umirovljenik u Lijepoj Našoj i umirovljenik čijem bi iznosu na bankovnom računu pozavidjeli mnogi, a ne samo umirovljenici, pišu Vijesti.rtl.hr.

Naime, na računu Dane Škugora organi reda pronašli su gotovo 500 milijuna pronevjerenih kuna, a upravo je to razlog zašto se klupko najveće financijske afere koja trese Hrvatsku počelo odmotavati. Podsjetimo, Dane je otac Damira Škugora, perspektivnog direktora Sektora trgovine plinom u Ini, prvoosumnjičenog za malverzacije s plinom.

Za njega se, naime, sumnja da je došao na ideju da se OMS upravljanju, tvrtki Gorana Husića i Josipa Šurjaka (predsjednika Hrvatske odvjetničke komore) prodaje plin po znatno nižim cijenama od stvarnih, posredstvom Plinare istočne Slavonije na čijem je čelu Marija Ratkić.

Svi osumnjičeni, pa tako i Dane Škugor, odlukom suca Županijskog suda u Zagrebu jučer su završili u istražnom zatvoru u trajanju od mjesec dana. Velikim dijelom zahvaljujući činjenici da je na računu pokazat će se ne tako prosječnog umirovljenika pronađeno 500 milijuna kuna. Dakle, uzmemo li u obzir da je prosječna mirovina u Hrvata, prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, za srpanj iznosila 2.707,16 kuna (s uključenim mirovinama po međunarodnim ugovorima, op.a.) to znači da je ipak ne tako prosječni umirovljenik Dane Škugor na računu imao 184 695 prosječnih hrvatskih mirovina.

I tako, dok mnogi ne tako sretni i prosječni umirovljenici u Lijepoj Našoj jedva preživljavaju i nestrpljivo čekaju početak mjeseca kako bi stali u red pred banku i podignuli svoju mirovinu, Dane Škugor nije imao tih problema. Pokazalo se tako da je Dane Škugor sve samo ne prosječan umirovljenik.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist