DuList IN

NAJLUĐA NOĆ Gdje dočekati Novu godinu?

NAJLUĐA NOĆ Gdje dočekati Novu godinu?

Bliži nam se najbolja i najluđa večer, ona novogodišnja.

Svaki kantun grada pomno se priprema za doček, a kao i svake godine očekuje se veliki broj posjetitelja, što domaće čeljadi, što gostiju, ponajviše onih iz regije. Činjenica je to zbog koje će brojni iznajmljivači ponovno otvoriti vrata svojih apartmana, a ugostitelji početi laštiti pribore za jelo. Što možete očekivati za ovogodišnji doček, pročitajte u idućim recima.

Doček na Stradunu Nova godina organizirano se na najljepšoj ulici slavi od 1995. godine, a brojnim je ljudima ‘u glavi’ ostao zapamćen milenijski doček kad nije mogla više stati ni iglica. U sklopu ovogodišnjeg četvrtog Dubrovačkog zimskog festivala, kao uvertira samom dočeku održani su brojni koncerti, među ostalim, Gibonnija, Pavela, Massima, Jacquesa… Program dočeka Nove godine započet će ispred crkve sv. Vlaha, u subotu, dan prije Silvestrova s početkom u 21 sat, kada će nastupiti The Frajle i lagano nas uvesti u zadnje dane 2017. godine. Tradicionalni dječji doček Nove godine održat će se ispred crkve sv. Vlaha s početkom u 12 sati. Do informacije tko će nas uveseljavati na Stradunu, čekali smo do rujna te tada saznali kako će sekunde do Nove godine sa svima prisutnima odbrojati regionalna glazbena zvijezda Dino Merlin. Prethodno će publiku, s početkom u 21 sat, zagrijati mladi i moderni pop/rock bend Pravila igre, dok će poslije Merlinovog spektakla, nastupiti hrvatski glazbeni veterani ‘Songkillersi’. Podsjetimo, prošle godine su posjetitelje uveseljavala dva dalmatinska glasa – Doris Dragović i Jole. Isto tako, doček možete provesti na poznatim nam kućicama, obližnjim kafićima i drugim poznatim mjestima okupljanja te se utopliti kuhanim vinom ili već nečim po želji.

Art Band i DJ Bačvar u Cavtatu
Što se tiče drugih lokacija za doček, vrijedi dodati kako će prvi put biti organiziran u Cavtatu na kojem će nastupiti Art Band i DJ Bačvar, a svi prisutni moći će sudjelovati u prigodnoj lutriji. Ukoliko niste spremni smrzavati se na Stradunu, još stignete kupiti karte za scensko – glazbeni spektakl u Revelinu, u kojem će donijeti, kako su istaknuli, atmosferu s popularne Ibize. Za DJ pultom dirigirat će četiri izvođača! Za sve one koji priželjkuju ipak jedan miran doček, restoran Magellan ima recept za nezaboravnu noć. Naime, ovaj će se restoran pretvoriti u mjesto raskošne zabave po uzoru na one najbolje partije koje je organizirao slavni Gatsby još u dvadesetim godinama prošlog stoljeća. Dress code za ovu novogodišnju noć je ‘Gatsby glamour’ što bi značilo da su charleston kostimi dobrodošli baš kao i smokinzi, perlice, šljokice, resice…

Kad se budete refali od novogodišnje večeri, očekuje vas – ‘Novogodišnji koncert’. Naime, Dubrovački simfonijski orkestar tradicionalno će na prvi dan u novoj godini točno u podne održati prigodni program ispred crkve sv. Vlaha, a prisutni će se moći počastiti kamenicama i pjenušcem na Stradunu. A mi Vam želimo, odličan provod na dočeku, sve najbolje u Novoj godini i naravno, da se i dalje čitamo!

 

Pročitajte još

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist

SEVE U DUBROVNIKU ‘Ljubav se ljubavlju vraća’

Dulist

Severina prije nastupa u Revelinu objavila video s aerodroma: ‘Ovaj čovjek me stalno prati’

Dulist