DuList IN

NAGRADNA IGRA Klapa Samoana nastupa u Konobi Popret, a mi dijelimo večeru za dvoje uz bocu vina!

NAGRADNA IGRA Klapa Samoana nastupa u Konobi Popret, a mi dijelimo večeru za dvoje uz bocu vina!

Bili smo u Dubrovniku puno puta i iskreno uživali baš svaki put! Tako je dobro vratiti se ponovo u vaš prekrasni grad – pričaju nam članovi sada već legendarne klape Samoana, koja ‘žari i pali’ klapskim izričajem u sasvim neobičnom kontekstu. Samoana su, naime, kako im samo ime govori – s Novog Zelanda. U Dubrovnik se vraćaju već u ndjelju, 17. srpnja, kada će s počeetkom u 20 sati nastupiti u Konobi Popret obitelji Nadramija na Gornjem Brgatu.

– Nastupit ćemo s jednim ‘mixom’ različitih hrvatskih standarda iz cijele zemlje ali i pjesmama koje smo tijekom naših boravaka u Hrvatskoj ‘pokupili’ i naučili – dodaju nam – najdražu pjesmu nemamo jer ih jednostavno volimo sve! – kroz smijeh će veseli Samoanci. Oni su trenutno na putovanju kroz cijelu Lijepu Našu, a u Dubrovniku će biti nekoliko dana i htjeli bi, kažu, nastupiti još negdje ako se ukaže prilika.

Što se tiče večeri u Konobi Popret, koja će biti svojevrsni ‘mix’ tradicije, modernog, veselih pjesama i još bolje atmosfere, pozivaju sve zainteresirane da se jave na 091 602 8194 kako bi rezervirali svoje mjesto i uživali u večeri popraćenog dobrim vinima i još boljim klapskim standardima u jednom sasvim neobičnom aranžmanu.

Riječima Samoane: ‘Vidimo se na jednoj odličnoj večeri!’

A DuList, u suradnji s Konobom Popret, dijeli večeru za voje uz bocu vina najbržoj čitateljici ili čitatelju! Sve što trebate jee javiti se na naš mail nagradna@dulist.hr i kao naslov maila staviti ‘Samoana u Popretu’. Nabržu osobu nagrađujemo!

‘Uistinu unikatan’: Ovako su o Dubrovniku govorili iza prvog susreta!

Dubrovnik je nevjerojatan, pogotovo povijesna jezgra. Posjetili smo nekoliko mjesta na vašoj obali, ali ovaj grad je uistinu unikatan. Ono što je nama prelijepo u vezi Hrvatske, a pogotovo Dubrovnika, je kako vas nije strah zadržati i cijeniti povijest. Naravno da je sve prilagođeno novijim vremenima i ima dosta restorana i suvenirnica, ali ne bojite se čuvati i brinuti za povijest. Postoje mnoga mjesta u svijetu gdje ljude nije briga za povijest i bez problema bi porušili sve staro da naprave mjesta za nove građevine. To nije slučaj ovdje, ovaj grad je prelijep onakav kakav je.

Počeci neobične klape: Osnovani 2011., a danas imaju svoj trg u Zagvozdu!

Kako saznajemo na stranicama Festivala dalmatinskih klapa, Klapa Samoana osnovana je 2011. godine od strane nekolicine studenata St. Peters Collegea u Aucklandu i iste godine imala premijeru na Božićnom koncertu Hrvatskog društva u Aucklandu. Inspirirani glazbom Antuna Poljanića krenuli su istraživati klapsku pjesmu kao njima posebno zanimljivi glazbeni stil. Klapa njeguje samoanski a capella zvuk i donosi publici doživljaj glazbe stare i nove pacifičke kulture. Godine 2013. klapa Samoana je odradila svoju prvu turneju po Hrvatskoj te nastupala kao posebni gosti na 47. FDK Omiš. Dvije godine kasnije vratili su se u Hrvatsku na drugu turneju. Glavni duet, Christian i Austin, prenosi ime klape u svojim izvedbama Hrvatima u dijaspori ne samo u Novom Zelandu, Australiji i SAD-u, nego i u Francuskoj, Njemačkoj i Švicarskoj. Na turneji prošle godine, Christian i Austin izvodili su hrvatske pjesme u svoju domovinu Samoi, čiji su stanovnici prepoznali kvalitetu u njihovim nastupima. Klapa Samoana želi jačati veze između malih zemalja Hrvatske i Samoe te planira nastaviti svoju misiju okupljanja ljudi kroz glazbu dugo vremena.

Dvije zanimljivosti: nijedan član klape Samoana ne govori hrvatski i u Zagvozdu je 2015. godine jedan trg imenovan po njima.

Na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu kao gosti nastupili su 2013., 2015. i 2019. godine.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist