Kultura

Kako gimnazijalci vide Držića?

Dom Marina Držića s veseljem poziva na otvorenje izložbe „Držić u očima gimnazijalaca“ u vrtu Gimnazije Dubrovnik u srijedu, 24. svibnja, u 13 sati.

„Držić u očima gimnazijalaca“ je dugogodišnji projekt suradnje Doma Marina Držića i Gimnazije Dubrovnik, kroz kojeg učenici pod mentorstvom profesorice likovne umjetnosti Ivanke Lilić i muzejske pedagoginje Doma Marina Držića Jasmine Runje detaljno, praktičnim radom i studijskim pristupom obrađuju pojedine segmente Držićevog stvaralačkog opusa.

Tema ovogodišnje višemjesečne likovne radionice čije rezultate predstavlja izložba bile su Držićeve antiteze, naprimjer između gospodara i slugu, starih i mladih, škrtih i rastrošnih, mudrih i ludih, hrabrih i kukavica. Radionica se izvodila unutar likovne grupe u sklopu nastave u prostorima Gimnazije Dubrovnik, od listopada 2022. do svibnja 2023. godine.

Sudjelovalo je devetnaest polaznika koji su tehnikom akrila na platnu realizirali vlastite vizije Držićevih antiteza, ali su se bavili i oblikovanjem grimasa čudnovatih bića te različitim simbolima u njegovim djelima.

Od iznimne je važnosti upravo dubrovačke gimnazijalce pobliže upoznati s Marinom Držićem jer je riječ o njihovom kulturnom i povijesnom naslijeđu, što potvrđuju radovi nastali na radionici koji pružaju jedan novi i svježi pogled na bogatstvo Držićevog stvaralaštva.

Pročitajte još

Završna izložba maturanata slikarskog odjela Umjetničke škole ovog petka u Galeriji mladih

Dulist

Subotu provedite u Umjetničkoj galeriji!

Dulist

U Sarajevu održana promocija knjige u čast Balda Bogišića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija