Zanimljivosti

Nagrade za kotonjatu i mantalu

blank

Zanimljivo, veselo i slatko bilo je jučer u Lazaretima, javljaju iz DEŠE. Veloluške i Blajke su priredile slatke delicije s njihovog škoja, u kojima su sladili nepce naši sugrađani, a posebno su uživali najmlađi, mali volonteri OŠ Marina Getaldića i Dječjeg vrtića iz Cavtata.

A svi oni koji su čekali rezultate natjecanja za najbolju kontonjatu i mantalu došli su na svoje i dobili vrijedna priznanja za ove stare delicije našeg kraja. Ocjenjivački sud, sastavljen od stručnjaka, pod predsjedanjem prof. kulinarstva Josipa Žuvele imao je slatki, ali težak zadak izabrati najbolje od izvrsnih delicija koje su stigle na ocjenjivanje iz različitih krajeva naše Županije.

U kategoriji Kontonjate bilo je 20 različitih proizvoda, a u kategoriji Mantale samo 8. Ovo nije malo, jer mantala je slastica iz nekih davnih vremena i danas se vrlo malo pripravlja, a u našem potrošačkom društvu je skoro nepoznata.
– Naše prvo natjecanje polučilo je izvanredne rezultate. Imali smo priliku na jednom mjestu vidjeti i kušati različite proizvode sličnih okusa, ali različitih boja, gustoće i mirisa. Danas se u DEŠI slavilo bogatstvo različitosti, ali i savršenstvo harmonije za nepca sladokusaca – poručuju iz DEŠE.
 

Nagrade za Kontonjatu:
Ekstra nagrada za originalnost – Dječji vrtić Cavtat (grupa Žabice)
1. Nagradu dijele Ljilja Šimunović iz Slanog i DEŠA – Dubrovnik
2. Nagrada – Dubrovačka Kuća
3. Nagradu dijele Paulina Klokoč iz Župe i Enisa Šahinović iz Dubrovnika

 

Nagrade za Mantalu:
Ekstra nagrada za izvornost – Kate Klaić iz Popovića
1. Nagrada  – Marija Cvjetković iz Radovčića
2. Nagrada  – Vinka  Mihatović iz Grude
3. Nagrada  – Paula Pulić iz Dubrovnika

 

Pročitajte još

TRGOVCI PRIPREMAJU RASPRODAJE Povlače se lakovi za nokte, šljokice, sjajila…

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1928. Rođen Jugaš, olimpijac Nikola Trojanović

Dulist

REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE ŽENA Besplatno predavanje o postpartumu

Dulist