Kultura

Nagrada hrvatskog glumišta Marjanu Nejašmiću Baniću i Prohićevom ‘Pjerinu’ u produkciji KMD-a

Nagrada hrvatskog glumišta Marjanu Nejašmiću Baniću i Prohićevom 'Pjerinu' u produkciji KMD-a

Strukovne nagrade Hrvatskog društva dramskih umjetnika za najbolja ostvarenja iz područja dramske, radio i televizijske umjetnosti dodijeljene su sinoć na ceremoniji u zagrebačkom HNK.

Nagrada za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina pripala je Dubrovčaninu Marjanu Nejamšiću Baniću za ulogu Korovođe u predstavi ‘Orestija’ Eshila u režiji Dejana Projkovskog i produkciji Hrvatskoga narodnoga kazališta u Splitu za 64. Splitsko ljeto.

Nagradu za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave dobio je Ozren Prohić za tekst ‘Pjerin’ Marina Držića izveden u produkciji Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika.

Podsjetimo, u kategoriji za najbolju predstavu u cjelini bila je nominirana i opereta ‘Kod bijelog konja’ Ralpha Benatzkyja u režiji Dubrovčanina Roberta Boškovića i izvedbi Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku. Robert je bio nominiran i u kategoriji za najbolje redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje. U istoimenoj predstavi Jana Pogrmilović za ulogu Ottilie dobila je nominaciju za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina u kategoriji operete ili mjuzikla.

Za sporednu žensku ulogu nominirana je bila i Nataša Kopeč za ulogu Olive u predstavi ‘Pod balkonima’ Ranka Marinkovića u režiji Darija Harjačeka i izvedbi festivalskog dramskog ansambla u produkciji 69. Dubrovačkih ljetnih igara.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist