Aktualno

Nadogradnja sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik

Nadogradnja sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i pročelnik Miho Katičić održali su danas sastanak s ravnateljicom Gimnazije Dubrovnik Sanjom Puticom i županijskom pročelnicom za obrazovanje, kulturu i šport Marijetom Hladilo na temu kandidiranja projekta nadogradnje dvorane Gimnazije kroz javno – privatno partnerstvo.

Sastanak se održao na inicijativu gradonačelnika, koji je Gimnaziji Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanskoj županiji nedavno javno ponudio pomoć u kandidiranju ovog projekta za program Ministarstva gospodarstva. Grad Dubrovnik je, u okviru svojih mogućnosti, spreman pomoći u realizaciji ovog projekta, odnosno u cjelosti preuzeti financijsku obvezu.

Ukupna vrijednost nadogradnje sportske dvorane je 22 milijuna kuna,  a potvrda na glavni projekt već postoji.
Grad Dubrovnik će nastojati i ovaj projekt, nadogradnje gimnazijske dvorane, uključiti u prvi paket javno – privatnog partnerstva, u kojem se već nalaze projekti nadogradnje škola na Montovjerni i u Mokošici te gradnja športskih dvorana OŠ Ivana Gundulića i Gospino polje.

Projekte kandidirane kroz javno – privatno partnerstvo Grad Dubrovnik pokriva s 45 posto financiranja, a država  s 55 posto.

Pročitajte još

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović