DuList IN

NADAHNUT KOLENDOM Mario Saulan i Leo Bautović Novu godinu čestitaju ‘Tezorom’

NADAHNUT KOLENDOM Mario Saulan i Leo Bautović Novu godinu čestitaju 'Tezorom'

Poznati dubrovački miksolozi Mario Saulan i Leo Bautović odlučili su Novu godinu čestitati na originalan način – novogodišnjim koktelom Tezoro.

-Glavna misao bila nam je da koktel bude prepoznatljiv kao što je prepoznatljiva i u svijetu posebna dubrovačka kolenda. Zato smo odabrali sastojke po kojima je dubrovački kraj poznat, kao što su dubrovačka ljuta naranča, šipanski rogač i poznati Bratošev konavoski rozulin. Za pravi slavljenički ugođaj, jer ne može se ući u novu godinu bez pjenušca, odabrali smo Decumanus vinarije Vukas iz Ponikava, koji se odlično uklopio u ovaj koktel – kaže Leo Bautović.

Svi ovi sastojci većini su Dubrovčana dobro poznati i isto tako dostupni, stoga ovaj koktel svatko može napraviti kod kuće i tako uljepšati sebi i svojim gostima proslavu Nove godine na dubrovački način.

-Ovaj grad i njegova okolica nemaju samo povijesno i kulturno bogatstvo, nego i obilje tradicije, običaja i okusa. Iz te velike škrinje izvadili smo mali dio tezora koji poklanjamo našim sugrađanima za Novu godinu. Nazdravlje vam svima! -zaključio je Mario Saulan.

A evo i ričete.

3cl Dubrovnik Republic Gin

1cl rozulin Bratoš

1,5cl svježi sok od limuna

1 bjelanjak

1barska žlica marmelade od ljute naranče

-sve sastojke dobro protresti s ledom, izliti u čašu bez leda i doliti Decumanus

-dekoracija: jabuka, mljeveni rogač Carin Goravica, sjeckani orah

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović