Zanimljivosti

NACIONALNI KONGRES Hrvatski pedijatri stižu u Dubrovnik

NACIONALNI KONGRES Hrvatski pedijatri stižu u Dubrovnik

U Dubrovniku će se od 16. do 19. listopada održati zajednički Nacionalni kongres Hrvatskog pedijatrijskog društva i Pedijatrijskog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara, najznačajniji skup posvećen zdravlju djece u Hrvatskoj.

Na Kongresu će sudjelovati pozvani domaći i strani predavači s predavanjima koja su važna za sve koji skrbe o zdravlju djece.

– Nastavlja se duga tradicija doprinosa brige za najosjetljiviju populaciju, djecu. Zdravstvena njega je znanost temeljena na holističkom pristupu djetetu u koju su uključeni filozofski, psihološki i socijalni aspekti zdrave u odnosu na bolesnu osobu – ističe se u pozivu.

Posebni gosti Kongresa bit će ‘klaunovi doktori’ – Crveni nosevi, koji će održati prezentaciju svog rada na temu „Smijeh pomaže“ te uoči početka kongresa posjetiti dječji odjel Opće bolnice Dubrovnik, u četvrtak, 16. listopada u 10 sati.

‘Klaunovi doktori’ su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim klauno-terapijskim djelovanjem donose osmijeh i pomažu ljudima koji su bolesni, nemoćni i pate.

Pročitajte još

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist