Zanimljivosti

NA PONOS DUBROVAČKE POLICIJE Petar Volarević i Marko Batori među najspremnijim policijskim službenicima u Hrvatskoj

Petar Volarević i Marko Batori među najspremnijim su policijskim službenicima u Hrvatskoj. Na trećem po redu natjecanju za najspremnijeg policajca ‘Memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine’ dvojica policijskih službenika Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske osvojila su visoki plasman. Radi se o 32-godišnjem Petru Volareviću koji je osvojio visoko drugo mjesto i 28-godišnjem Marku Batoriu koji je osvojio 16. mjesto među pripadnicima MUP-a i ukupno 20. mjesto među svim natjecateljima koji su, osim iz policijskih krugova, bili i iz redova vojske. Ovogodišnje natjecanje bilo je u Vukovaru, a cilj utrke je bio u podnožju Vukovarskog vodotornja, dok je jedna od nadzornih točaka bila na samom spomen obilježju na Ovčari gdje se odala počast poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata, tako da ovo natjecanje, osim sportskog, ima i duboki domoljubni karakter.

Samom natjecanju su prethodila dva dana kvalifikacija u disciplinama gađanja kratkim naoružanjem, veslanju kajaka, motoričkim sposobnostima i gađanja jurišnom puškom. Natjecanje je obuhvaćalo policijsko-vojna znanja i vještine u možebitnim intervencijama kojima su policijski službenici često izloženi u svom svakodnevnom radu.

U ovom zahtjevnom natjecanju sudjelovalo je 66 natjecatelja koji su se natjecali u svojim službenim odorama uz dodatnu opremu ukupne težine oko 10 kg i jurišnu pušku. Zadatak je bio orijentiranje temeljem dobivene karte i savladavanje rute dužine od 38 do 45 km u sedam radnih točaka za koje je trebalo pokazati vještine čitanja topografskih karti, orijentacije i snalaženja u prostoru, gađanje metalne mete, alpinizam, veslanje kajaka, svladavanje pješadijskih prepreka, simulacija upada u prostoriju gdje su, sa zaštitnim balističkim štitom i pištoljem, trebali neutralizirati dvije mete protivnika i sastavljanje i rastavljanje oružja.

Ovo natjecanje je prestižno u vojno policijskim krugovima i svake godine postaje sve zahtjevnije u pogledu zahtjevnosti vježbi što iziskuje visoku spremnost natjecatelja koji se za sudjelovanje pripremaju i po dvije godine.

-Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ovim putem želi čestitati svojim policijskim službenicima na postignutim iznimnim rezultatima koji su na ponos njima i njihovim obiteljima, ali i ovoj Policijskoj upravi – istaknuli su iz policije.

Pročitajte još

PRIJAVE POPUNJENE U DVA SATA Ljetni robotički kamp okupio 13 djevojčica

Dulist

PREDIVNA SCENA S OMBLE Jedan je plivač danas privukao svu pažnju!

Dulist

[ŠAPA TJEDNA] Petogodišnji ‘dječačić’ Max

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija