Zanimljivosti

Na Lopudu more opet za kupanje

More u lopudskoj vali pogodno je za kupanje. Dapače, izvrsne je kakvoće, obavještava Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Odnosno Zavod obavještava javnost o prestanku kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama na plaži Hotela Grand u Lopudu, na otoku Lopudu.

Dodatna uzorkovanja mora obavljena su 1. i 2. kolovoza 2012. godine, a rezultati udovoljavaju uvjetima Uredbe i ocijenjeni su kao more izvrsne kakvoće, te je more na plaži Hotela Grand u Lopudu podobno za kupanje.

More na plaži Hotela Grand u Lopudu ponovo će se uzorkovati u roku od sedam dana, radi provjere prestanka kratkotrajnog onečišćenja.

O problemu izlijevanja fekalnih voda u lopudskoj vali govorio je jučer i gradonačelnik Andro Vlahušić naglasivši kako su kanalizacijske mreže Lopuda i Šipanske luke prioriteti gradske uprave u razdoblju od 2013. do 2014. Za Šipansku luku postoji i donator, dok će sredstva za Lopud iznaći Grad Dubrovnik.

Pročitajte još

UZ PEKARSKE SLASTICE U Domu za starije Dubrovnik obilježili dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dulist

Na papercraft radionicama izrađivale su se figure životinja i maske u obliku ptice

Dulist

POZIV NA AUDICIJU Budi Linđovac, čuvaj tradiciju i sviraj, putuj, pjevaj…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija