Grad

Na gaf sa žičarom reagirali Ministarstvo turizma i gradski TZ, organizatori se ispričali

Na gaf sa žičarom reagirali Ministarstvo turizma i gradski TZ, organizatori se ispričali

Ministarstvo turizma RH i Turistička zajednica Grada Dubrovnika reagirali su na jutrošnji članak DuLista ‘ GAF MINISTARSTVA TURIZMA Vode Arape na Srđ žičarom koja je na remontu!’, dok su organizatori posjeta Halal tourism i Nur Holiday uputili javnu ispriku zbog propusta.

– Ministarstvo turizma nije organizator studijskog putovanja iz arapskih zemalja, već su to kako je navedeno u našem priopćenju Nur Holiday i Halal tourisma iz Zagreba. Uz priopćenje bio je naveden itinerer studijskog putovanja na memorandumu organizatora, kojeg smo proslijedili medijima kako bi novinari lakše popratili događaj. Činjenica je da nismo provjeravali itinerer s turističkim zajednicama koje na terenu daju svoju podršku organizatorima, već smo itinerer kojeg smo od organizatora dobili smatrali kao finalan i usuglašen s direktorima TZ-ova, te smo ga u najboljoj namjeri proslijedili predstavnicima medija – stoji u odgovoru glasnogovornice Ministarstva turizma Eve De Zan.

Iz gradskog TZ-a također su potvrdili kako oni nisu organizatori posjeta arapske delegacije.
– Turistička zajednica je domaćin u Dubrovniku i organiziramo prezentaciju za njih – kazala nam je direktorica TZ-a Romana Vlašić.

– Vožnja žičarom nije bila predviđena u programu. Organizatori studijskog putovanja Nur Holiday i Halal tourism ovim putem upućuju javnu ispriku o navedenom propustu prema Ministarstvu turizma i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika. S obzirom da smo mi, organizatori putovanja Nur Holiday i Halal tourism glavni organizatori ovog putovanja, snosimo odgovornost za krivo poslanu informaciju medijima. Turistička zajednica grada Dubrovnika uložila je velike napore kako bismo omogućili kvalitetan boravak delegacije iz Arapskih zemalja i Afrike, te ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici grada Dubrovnika na odličnoj suradnji i podršci u ostvarivanju ovog posjeta koja je domaćin dvodnevnog boravka delegacije. Ministarstvu turizma također zahvaljujemo na velikoj pomoći u organizacij i suradnji oko boravka delegacije – stoji u javnoj isprici organizatora posjeta arapske delegacije Halal tourism & Nur Holiday.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist