Grad

GAF MINISTARSTVA TURIZMA Vode Arape na Srđ žičarom koja je na remontu!

GAF MINISTARSTVA TURIZMA Vode Arape na Srđ žičarom koja je na remontu!

Delegacija od 27 turističkih predstavnika vlasnika najvećih turističkih agencija i medija iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Sudana i Kuvajta boravi na sedmodnevnom proputovanju po Hrvatskoj.

Najavili su to iz Ministarstva turizma, ističući kako je cilj ovog studijskog putovanja što uspješnije predstavili naše turističke destinacije u svojim zemljama. Boravak su započeli u Zagrebu, potom slijedi obilazak Rijeke, Opatije, Rovinja i za kraj dvodnevni boravak u Dubrovniku, 5. i 6. prosinca.

Informacija o ovom studijskom putovanju ne bi toliko zapela za oko da Ministarstvo turizma nije poslalo i itinerer u kojem navode kako će delegaciji iz arapskog svijeta u Dubrovniku biti organizirana tura žičarom na Srđ (!?). Upravo onom, jednom i jedinom, dubrovačkom žičarom koja je zbog remonta zatvorena od 23. studenog pa sve do početka ožujka 2016. godine.

Zapravo vožnja žičarom trebala je arapskim gostima biti glavna atrakcija tijekom njihovog boravka u Dubrovniku, budući da je ostatak programa prilično ‘ukočen’. Predstavnike turističkih agencija i medija odvest će u obilazak nekolicine dubrovačkih hotela, a ujedno će im i održati dvije prezentacije i to u organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika te Županijske turističke zajednice.

Ovaj organizacijski propust zapravo je isključivi dokaz neorganiziranosti Ministarstva turizma, a ujedno i nekoordiniranosti s lokalnom zajednicom, u ovom slučaju konkretno s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika koja ih je trebala, tijekom slaganja programa, upozoriti na činjenicu kako u ovo doba godine u Dubrovniku žičara ne radi.

Inače, ovo studijsko putovanje pratit će najveća medijska kuća MBC TV iz Dubaia koja će prenijeti sliku Hrvatske u zemlje Arapskog svijeta.

Iz Ministarstva turizma nisu propustili navesti kako “turisti iz arapskog svijeta na odmor uobičajeno putuju s većim brojem članova obitelji, na odmoru preferiraju aktivnosti koje uključuju sve članove obitelji, poput šetnje i uživanja u atmosferi destinacije, opuštanja, uživanja u ponudi hotela/resorta, kupnje i posjeta tematskim parkovima, te su nam stoga izvrsni turisti”. Stoga ostaje pitanje, hoće li nam baš takvi, bogati i rastrošni gosti, zamjeriti ovaj organizacijski gaf!

Pročitajte još

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pogledajte što ima u kinima

Dulist