Aktualno

NA DANAŠNJI DAN Dubrovnik se probudio pod bijelim pokrivačem

Na današnji dan, 11. siječnja 1985. godine, u Dubrovniku je pao obilan snijeg, koji se na dubrovačkom području zadržao nekoliko dana poremetivši i odvijanje prometa, posebno u istočnim i zapadnim područjima tadašnje Općine Dubrovnik.

Inače, upravo na ovaj datum ‘povijest se ponovila’ 2017. godine, a Dubrovnik i okolica probudili su se pod bijelim pokrivačem koji je stvorio velike probleme na prometnicama.

Dežurne i komunalne službe Grada Dubrovnika na terenu su bile od ranog jutra. Crometeo je u svom meteorološkom pregledu za 2017. godinu napisao:

U srijedu 11. siječnja 2017. snijeg je zabijelio jug Jadrana. Počeo je padati tijekom noći i do jutra se i uz obalu i na otocima stvorio tanji snježni pokrivač. Na meteorološkoj postaji DHMZ-a u Dubrovniku je u 7 sati izmjereno 3 cm snijega uz temperaturu od -3.2°C. Snijeg je nastavio padati i tijekom dana pa je u 19 sati u Dubrovniku izmjereno 8 cm snijega. Slijedećeg jutra, u četvrtak 12. siječnja 2017. nije bilo službenog podatka o visini snijega u Dubrovniku, iako se njegova visina najvjerojatnije nije smanjila budući da je cijelu noć temperatura bila ispod 0°C. Inače, rekordna visina snijega za Dubrovnik iznosi 8 cm (9. veljače 1965.), a za siječanj je službeni rekord 6 cm (31. siječanj 1963.) – istaknuli su.

Pročitajte još

Provjerite jeste li bez struje u ponedjeljak i utorak

Dulist

OSLOBOĐENJE GOLUBOVA KAMENA Trideset godina poslije…

Dulist

Venecija od iduće godine naplaćuje ulaz za jednodnevne posjetitelje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija