Aktualno

NA DANAŠNJI DAN Dubrovnik se probudio pod bijelim pokrivačem

NA DANAŠNJI DAN Dubrovnik se probudio pod bijelim pokrivačem

Na današnji dan, 11. siječnja 1985. godine, u Dubrovniku je pao obilan snijeg, koji se na dubrovačkom području zadržao nekoliko dana poremetivši i odvijanje prometa, posebno u istočnim i zapadnim područjima tadašnje Općine Dubrovnik.

Inače, upravo na ovaj datum ‘povijest se ponovila’ 2017. godine, a Dubrovnik i okolica probudili su se pod bijelim pokrivačem koji je stvorio velike probleme na prometnicama.

Dežurne i komunalne službe Grada Dubrovnika na terenu su bile od ranog jutra. Crometeo je u svom meteorološkom pregledu za 2017. godinu napisao:

U srijedu 11. siječnja 2017. snijeg je zabijelio jug Jadrana. Počeo je padati tijekom noći i do jutra se i uz obalu i na otocima stvorio tanji snježni pokrivač. Na meteorološkoj postaji DHMZ-a u Dubrovniku je u 7 sati izmjereno 3 cm snijega uz temperaturu od -3.2°C. Snijeg je nastavio padati i tijekom dana pa je u 19 sati u Dubrovniku izmjereno 8 cm snijega. Slijedećeg jutra, u četvrtak 12. siječnja 2017. nije bilo službenog podatka o visini snijega u Dubrovniku, iako se njegova visina najvjerojatnije nije smanjila budući da je cijelu noć temperatura bila ispod 0°C. Inače, rekordna visina snijega za Dubrovnik iznosi 8 cm (9. veljače 1965.), a za siječanj je službeni rekord 6 cm (31. siječanj 1963.) – istaknuli su.

Pročitajte još

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist