Kultura

Na 72. Igrama prikazan dobitnik Velike zlatne arene ‘Plavi cvijet’

Dubrovnik, 28.07.2021. 72. DLJI - Zrinko Ogresto najavljuje projekciju svog filma Plavi cvijet u kinu Jadran Photo by Zeljko Tutnjevic - 00385 95 903 1000

U suradnji s Pulskim filmskim festivalom i Kinematografima Dubrovnik, Dubrovačke ljetne igre održale su tradicionalnu besplatnu projekciju pobjedničkog domaćeg filma PFF-a, drame ‘Plavi cvijet’ redatelja Zrinka Ogreste, sinoć, 28. srpnja u ljetnom kinu Jadran.

‘Plavi cvijet’ u produkciji Interfilma, drama je koja donosi priču o Mirjani, sredovječnoj službenici zagrebačke tvornice konca. Film je to o ženi, majci i kćeri koji budi emotivne asocijacije i potiče gledatelja da dobro promotri samog sebe. Osim Velike zlatne arene za najbolji hrvatski film, na 68. Pulskom filmskom festivalu Zlatna arena za režiju pripala je Zrinku Ogresti, a Vanja Ćirić koja utjelovljuje Mirjanu nagrađena je Zlatnom arenom za najbolju glavnu žensku ulogu.

– U vremenu kad nas opsjedaju s brojnim globalnim sadržajima i globalnim problemima, učinilo mi se da bi se trebalo vratiti ili usmjeriti prema nekim izvornim temama, prema nečemu što svakog od nas pojedinačno čini osobom. Vratiti se ishodišnim temama majke, ljubavi, obitelji, sadržajima od kojih nas, čini mi se, žele pomaknuti u ovom trenutku ili barem prema mom mišljenju, reći da su neki drugi problemi važniji, a nisam siguran da je to baš točno – kazao je redatelj filma Zrinko Ogresta obrativši se sinoć festivalskoj publici u kinu Jadran uoči projekcije.

Fotografiju filma potpisuje Branko Linta, dok scenarij uz redatelja potpisuje Ivor Martinić. Uz Vanju Ćirić glume Anja Šovagović Despot, Tea Harčević, Nikša Butijer, Doris Šarić-Kukuljica te Alen Liverić. Producent je Ivan Maloča iz Interfilma, a koproducent Lazar Ristovski iz Zillion filma Beograd.

Pročitajte još

IZLOŽBA U RUPAMA Do kraja listopada uživajte u arheološkoj baštini Irske

Dulist

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija