Zanimljivosti

Muzeji i Orkestar s mališanima u kulturnom điru

Dubrovački muzeji i Dubrovački simfonijski orkestar pripremili su zanimljiv edukativni program za djecu viših razreda osnovne škole, u sklopu projekta Kultura u điru.
Program je započeo edukativnim koncertom puhačkog kvarteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra u sastavu Slavka Jurić, flauta; Martina Hrćan, oboa; Stijepo Medo, klarinet i Tomislav Franić, fagot. Djeca su se upoznala s puhačkim instrumentima, a izveden je i prigodni koncert koji je uključio djela Bruna Bjelinskog – Scherzi di notte te Mozartov Divertimento br. 2., i malo glazbeno iznenađenje, Gusar s Porporele – Đela Jusića.
Nakon koncerta održana je edukativna radionica „Brodolomi u Pomorskom muzeju“. Radionica je počela kratkim uvodom u povijest pomorstva na dubrovačkom području od Rimskog razdoblja do Novog vijeka te u razvoj brodova i navigacijskih instrumenata. Djeca su učila i o važnosti trgovine i pomorstva za gospodarstvo Dubrovačke Republike. U nastavku radionice sudionici su samostalno uz pomoć legendi savladali prepoznavanje različitih predmeta pronađenih na pet podvodnih nalazišta (brodolomi kod rta Glavat, rta Pusti, rta Stoba na otoku Mljetu, Sv. Jerolim u uvali Suđurađ na Šipanu i Drevine u Koločepskom kanalu) koji su izloženi u stalnom postavu Pomorskog muzeja. Autori radionice su viša muzejska pedagoginja Aleksandra Piteša i kustos pedagog Bruno Bijađija.
Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] ČESTITKE! Svečana promocija diplomanata Sveučilišta Libertas

Dulist

Znate li tko je održao prvo kulturno događanje u prosincu 1991.?

Dulist

Besplatna stručna vodstva po Gradu ‘Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija