Zanimljivosti

Mušule na buzaru, vino i dvije klape

Mali glazbeni festival park Orsula ovog će četvrtka ugostiti dvije klape. Riječ je o drugom koncert „dalmatinskog ugođaja, lijerice i mandoline, i to dviju domaćih klapa – Oštro i Kaše.

Konavoska klapa Oštro iz Čilipa osnovana je 2000., a uz umjetničko vodstvo maestra Krešimira Magdića njeguje narodne pjesme konavoskog i dubrovačkog kraja, ali izvodi i skladbe starijih i mlađih autora klapske pjesme uz tradicionalni konavoski instrument – lijericu.

Studentska klapa Kaše, obilježava ove godine petu obljetnicu svog djelovanja, uz koju se može podičiti i plasmanom u finale Festivala dalmatinskih klapa Omiš, u večeri koja je rasporedu 27. srpnja.

Izmjenjujući se tijekom koncerta ove će dvije klape u magičnom ambijentu Parka Orsula predstaviti svoje umijeće, a sve će začiniti „dvjefete kruha – buzare koliko stane u onaj plastični pjat – dec vina – i faculet od karte“, kako je poručio Andro Vidak, predsjednik Udruge Ambient Croatia.
 

Pročitajte još

Čak 60 natjecatelja na Prvenstvu upravljanih jedrilica Dragon Force 65!

Dulist

ĐURO LUBURA ‘Kad mobitel dođe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke’

Dulist

Pričaonica i radionica ‘Kako je sveti Vlaho postao zaštitnik Dubrovnika’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija