Crna kronika

Muškarac uhićen zbog sprječavanja dokazivanja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti

policija lisice

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, kao poslovođa trgovačkog društva koje se bavi izvođenjem građevinskih radova, počinio više kaznenih djela.

– U lipnju prošle godine, tijekom renoviranja ugostiteljskog objekta na području Dubrovnika, osumnjičeni 42-godišnjak, kao poslovođa, nije poduzeo potrebne mjere propisane Zakonom o zaštiti na radu, što je za posljedicu imalo ozljeđivanje jednog od građevinskih radnika na način da je pao s terase kroz otvor visine četiri metra u unutrašnjost ugostiteljskog objekta i zadobio višestruke prijelome torakalne kralježnice i lom zdjelice – ističu iz Policije.

Potom je osumnjičeni u veljači ove godine oštećenom radniku direktno i indirektno preko drugih radnika ponudio pet tisuća konvertibilnih maraka kako bi povukao svoju kaznenu prijavu protiv trgovačkog društva, što je oštećeni odbio.

Zatim mu je ponudio veći novčani iznos, odnosno 10 tisuća eura, i zapošljavanje u zamjenu za odustajanje od kaznenog postupka. Oštećeni je na to pristao, uzeo novac i ovjerio lažnu izjavu u kojoj je navedeno da ne poznaje odgovornu osobu trgovačkog društva, da nikada nije radio u Dubrovniku i da nije nastradao radeći na gradilištu spomenutog ugostiteljskog objekta, a sve kako bi odgovorna osoba i poslovođa trgovačkog društva izbjegli kaznenu odgovornost.

Zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u svezi kaznenog djela opasnog izvođenja građevinskih radova i kazneno djelo sprječavanje dokazivanja, osumnjičeni 42-godišnjak je tijekom jučerašnjeg dana, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, kako navode iz Policije.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

OKOLNOSTI TEŠKE NESREĆE Motociklist (31) pretjecao vozilo i autobus te udario u taksi iz suprotnog smjera

Dulist

TEŠKA PROMETNA IZNAD GRADA Poginuo 31-godišnji vozač motocikla, Čeh operiran

Dulist

Velika tragedija u obitelji Nicole Artukovich: ‘Hvala ti što si bila moja nećakinja 16 godina, srce mi se slomilo’

Dulist