Crna kronika

‘VEĆI IGRAČI’ Policija uhvatila dilere, među njima djevojka od 22 godine

AMFETAMINI ZAPLJENA

Povod ovim kriminalističkim istraživanjima su bile zapljene manjih količina droge koja je ova Policijska uprava zaplijenila posljednjih nekoliko mjeseci. Iako količinom male, upravo takve zapljene su značajne jer se preko njih dolazi do tzv „većih igrača“, odnosno osoba koje drogu nabavljaju i u većim količinama krijumčare na područje naše Županije, nakon čega je dalje preprodavaju, što je bio slučaj u ova dva događaja

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su dva odvojena kriminalistička istraživanja koja su rezultirala kaznenim prijavljivanjem tri osobe za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Radi se o dvije muške osobe u dobi od 29 godina i ženskoj osobi u dobi od 22 godine.

U prvom je kriminalističkom istraživanju utvrđeno kako je 29-godišnjak od kraja prošle godine do travnja ove godine 15-oci osoba prodavao amfetamin konzumentima sa šireg dubrovačkog područja i to po cijeni od 10 eura po gramu.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku tijekom jučerašnjeg dana pretražen je stan u Dubrovniku, kojeg koristi osumnjičeni kada je pronađena manja količina marihuane i amfetamina koja droga je uz potvrdu oduzeta.

U drugom kriminalističkom istraživanju je utvrđeno da je drugi 29-godišnjak, u istom vremenskom razdoblju, s područja Bosne i Hercegovine nabavljao veće količine marihuane koju je potom u količinama od 5, 25 ili 50 grama višekratno prodavao većem broju osoba, najmanje njih 14.

U prodaji mu je povremeno pomagala i 22-godišnja djevojka s kojom živi u zajedničkom kućanstvu na području Nove Mokošice.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku tijekom jučerašnjeg dana pretražen je navedeni stan koje osumnjičeni koriste gdje je pronađena manja količina marihuane i digitalna vaga što je uz potvrdu oduzeto.
Dvojica osumnjičenih muškaraca su uz kaznene prijave dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je 22-godišnjakinja kazneno prijavljena u redovnoj zakonskoj proceduri.

Pročitajte još

PREVARIO 34 OSOBE Iznajmljivao vozila, ali klijentima nije vraćao polog

Dulist

PROMETNA NA MAGISTRALI Sudar dva vozila u blizini Rabe

Dulist

DRAMA U KONAVLIMA Muškarac zaključao 28-godišnjaka u kuću i prijetio mu smrću zbog iznude

Dulist