Hrvatska

MUP: Podizanje razine sigurnosti u Hrvatskoj

kombi policija mup

Podizanje razine sigurnosti u svim segmentima rada policije naredio je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić nakon što su u petak navečer u Parizu izvedeni teroristički napadi.

Nakon niza terorističkih napada u Parizu koji su se dogodili tijekom jučerašnjeg dana glavni ravnatelj policije Vlado Dominić naložio je podizanje razine sigurnosti u svim segmentima rada policije. Razina sigurnosti se podiže na način da se pojačava: zaštita državne granice tj. granična kontrola, razina osiguranja svih štićenih objekata, razina osiguranja svih javnih okupljanja i objekata namijenjenih okupljanju većeg broja ljudi (kulturnih i sportskih događaja), objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) na svojim ineternetskim starnicama.

Također je naređeno da se prikupljaju i razmjenjuju informacije koje se mogu dovesti u vezu s eventualnim terorističkim aktivnostima, pojačan nadzor željezničkog, zračnog i teretnog prometa i dr.

Što se tiče Zimsko prihvatno-tranzitnog centra u Slavonskom Brodu mjere sigurnosti su od početka rada na visokoj razini, kako prisutnosti policijskih službenika koji rade na osiguranju transfera, tako i kontrole migranata unutar Centra. Policija nije zabilježila niti jedan incident koji se povezuje s migrantima, no s obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz terorističke napade u Francuskoj policija poduzima dodatne mjere sigurnosti u Centru, navodi MUP.

Pročitajte još

BONO BOŠNJAK podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza

Dulist

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist