Grad

MUKE PO ZVUČNICIMA Direktor Rixosa tvrdi: Glazba je tiha, ovo što rade nije normalno

rixos direktor buka novinari Ayhan Basci 250614 1

– Ako mi netko dokaže da je to normalno, ja ću ugasiti glazbu – zavapio je večeras na plaži hotela Rixos, direktor tog hotela Ayhan Basci, nakon što je u medije izašla informacija kako je taj hotel u ratu sa susjedima zbog buke.

Naime, prema navodima susjeda, oni su odlučili uzeti stvari u svoje ruke kada nisu uspjeli postići dogovor s upravom hotela oko razine buke na terasi. Odlučili su im vratiti istom mjerom pa su tako svojim zvučnicima ‘udarili kontru’.

Basci je zbog toga večeras pokušao medijima prikazati svoju stranu te priče. Uz laganu večeru bend je svirao bossa novu, a turski menadžer pitao je novinare – kome ovo može smetati? Tvrdi kako je glazba jednako glasna svaku večer.

I zaista, glazba (večeras) nije bila (pre)glasna, no Basci priznaje kako su zbog školjkastke konstrukcije prostora i valovi glasniji od dopuštene razine buke.
-Glazba možda može biti glasnija od zakonske norme, ali ne smeta nikome. Ovo je nježna glazba. Zar ne postoji neka logika i neki dobrosusjedski odnosi – pita se ovaj direktor hotela koji tvrdi kako je sa susjedima pokušao postići kompromis nekoliko puta međutim bez uspjeha.
-Po zakonu imamo pravo svirati ovdje do ponoć, ali glazba se gasi u 22 i 30. Pazite, ne dolaze svi gosti na plažu, ja i da želim, bend ne bi smio glasno svirati – tvrdi Basci dok pogledava prema kućama u Kotorskoj ulici.
-Večeras znaju da su novinari ovdje, pa vjerojatno neće. No, možete slobodno doći bilo kad i vidjeti, odnosno čuti – tvrdi on te dodaje kako se čak interesira za tehnologiju koja bi mogla ‘zadržati zvuk na otvorenm prostoru’.

– Vjerojatno je vrlo skupo, ali želimo vidjeti sve opcije koje imamo da riješimo ovo – kaže Basci.

S njegovom verzijom priče po ovom pitanju ne slažu se pak susjedi koje smo susreli na izlasku iz hotela. Sporni incident oko bitke zvučnicima nije bio tako benigan, tvrde nam oni.
-Čuli smo, da. Policija je dolazila, iz hotela smanje glazbu. Policija ode, oni je pojačaju i tako nekoliko puta. Ne čudi me da su susjedi tako reagirali – kaže nam jedan od žitelja Gorice koji pak nije htio pred objektiv.

Uvijek dođu i kupaju se

Druga tema koje su se dotaknuli novinari na ovom neformalnom druženju bila su famozna pravila ponašanja na plaži Libertas. Nakon cijele drame oko rušenja skalina i zabrane sjedanja, kartanja i zapravo svega osim plaćanja ležaljke na toj plaži, novinare je zanimalo zašto hotel ide protiv pravila koncesije.
-Mi nismo ovdje da bi kršili zakone. Sve je po koncesiji. Taj zid koji smo izgradili bio je zahtjev Vodovoda zbog crpne stanice. Zbog svega što je bilo odlučili smo s odvjetnicima promijeniti malo pravila i poslali smo ih županu Nikoli Dobroslaviću na odobrenje. Ali pravila mora biti, i imamo pravo na njih – kaže direktor hotela Rixos te dodaje kako  nisu protiv javnosti.
-Naš problem je 5-6 ljudi koji dođu svaki dan i kupaju se po pet sati i sjede na zidu na plaži. Ne razumijem to, baš svaki dan dođu i ostaju satima na plaži. Imali smo slučaj gdje nam je gost došao i rekao kako su mu buljili u kćer i kako je to uznemiravajuće. Našim gostima iz Engleske ili Austrije to nije normalno – ističe Basci te dodaje kako su oni koncesijom dobili i dio Libertasa poznatiji kao Pogačić, no kako tamo ‘njih 5-6 jednostavno ne želi ići’.

Pročitajte još

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist