Županija

MUKE PO ŠKOLSKOJ DVORANI Uskoro gotova ‘župska agonija’

MUKE PO ŠKOLSKOJ DVORANI Uskoro gotova 'župska agonija'

Pitanje školske dvorane u Župi dubrovačkoj proteže se već desetak godina, a na svaki novi spomen dovršetka izgradnje, ljudi već lagano odmahuju rukom.

No, ovoga puta, u DuList stižu konkretne vijesti o kraju izgradnje, odnosno skorom otvaranju ovog dugo iščekivanog župskog sportskog centra.

Kako doznajemo, tek nekoliko dana dijeli dvoranu od otvorenja. Tim povodom, kontaktirali smo načelnika općine Silvija Nardellija, koji nam je potvrdio lijepe vijesti.

– Iz Ministarstva obrazovanja treba doći komisija koja će dvoranu pogledati i dati joj potvrdu. Uporabna dozvola je gotova, i što se tiče te strane, možemo ju otvoriti, znači samo još Ministarstvo obrazovanja, odnosno njihovo stručno povjerenstvo, mora dati stručnu suglasnost dvorani – ističe Nardelli, nakon čega se, dodaje, ona može početi koristiti. Na pitanje kad bi povjerenstvo moglo dati konačni ‘pečat, odgovara – uskoro, čeka ih se.

Podsjetimo, priča o dvorani započela je pred desetak godina, a kao jedan od najvećih problema pokazao se izvođač radova, tvrtka Fenix, koje je radove kočila dugo vremena, a tadašnje Ministarstvo regionalnog razvoja, koje zajedno s općinom financiralo projekt, nije raskinulo ugovor s ovom tvrtkom. Vratimo se još dalje u prošlost. Naime, propašću GP-a, prvotnog izvođača radova, dvoranu je 2010. preuzeo sada već na jugu ‘ozloglašeni’ Fenix, obećavši izgradnju s ciljem useljenja u školskoj godini 2011./2012..Međutim, tek u 2016. godini može se nazirati kraj radova i ‘župske agonije’.

Za to vrijeme oni kojima je dvorana najpotrebnija, školarci, su iz godine u godinu čekali da se ona izgradi, a održani su i prosvjedi roditelja zbog činjenice kako se djeca moraju iz škole uputiti pješke do ‘male škole’ kako bi mogla biti na satu tjelesnog odgoja. No, čini se, kraj ove školske godine dočekat će u novoj dvorani, na radost njih samih, ali i profesora te ostatka stanovnika Župe dubrovačke, jer će se ova dvorana koristiti i za više hvalevrijednih događanja u ovom kraju.

Naime, osim za prvobitnu namjenu, to jest održavanje redovne nastave učenika OŠ Župa dubrovačka i djelovanje školskih sportskih klubova, dvorana bi mogla biti dostupna i ostalim korisnicima uz određenu novčanu naknadu kojom bi se podmirili troškovi nastali iz njenog korištenja.

Vrijedi dodati i to kako je Općina Župa dubrovačka nedavno na svojim službenim stranicama uputila poziv za prijavu za korištenje Sportske dvorane, i to udrugama, klubovima, grupama građana, rekreativcima i ostalim interesnim skupinama, što je još jedna potvrda kraja radova, odnosno skorog početka korištenja. Svi zainteresirani pozivaju se za iskazivanje interesa za potencijalno korištenje dvorane, te su dužni naznačiti broj termina, vrijeme korištenja, duljinu trajanja termina, potrebu za veličinom prostora itd, te će se utvrditi raspored korištenja prostora.

-Evidencijom interesa i potreba, te kvalitetnim planiranjem vjerujemo kako će se korištenje dvorane organizirati na sveopće zadovoljstvo budućih korisnika – zapisali su uz poziv iz Općine Župa dubrovačka, na svojim službenim stranicama.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist