Aktualno

MSC Magnifica zbog kronavirusa privremeno obustavila plovidbu

MSC Magnifica zbog kronavirusa privremeno obustavila plovidbu

MSC Cruises je najavio da će zbog trenutne situacije u Francuskoj i Njemačkoj uzrokovane pandemijom, radi koje su uvedena značajna ograničenja putovanja za putnike s navedenih tržišta, privremeno obustaviti daljnja krstarenja broda MSC Magnifica. Privremena obustava odnosi se na krstarenja od 8.11. do 18.12.2020. Francuska i Njemačka su dva ključna tržišta za 10-noćno krstarenje ovog broda istočnim i zapadnim Mediteranom uz obilazak destinacija u Italiji, Grčkoj i Malti.

Istovremeno, MSC Grandiosa će produžiti plovidbu svojim trenutnim itinererom i na sljedeću godinu. Perjanica flote kompanije nastavit će nuditi svoj 7-noćni itinerer zapadnim Mediteranom s ukrcajem u Genovi, Civitavecchiji, Napulju i Palermu te s pristajanjem u Valletti (Malta) sve do 27.03.2021.

Dodatno, na brodu MSC Grandiosa će biti uvedene nove mjere u sklopu postojećeg sveobuhvatnog zdravstveno-sigurnosnog operativnog protokola MSC Cruisesa koje uključuju:
dodatno testiranje za sve goste sredinom krstarenja (uz već postojeće univerzalno testiranje za sve goste prije ukrcaja), broj testiranja svih članova posade tijekom boravka na brodu je povećan s dva puta mjesečno na jedanput tjedno (uz testiranje svih članova posade prije ukrcaja i mjere kontinuiranog nadzora zdravstvenog stanja), pojačana učestalost dezinfekcije na brodu, naročito zajedničkih prostorija i površina koje se često dodiruju i stroža definicija bliskog kontakta, s 15 na 10-minutni kontakt.

Zdravstveni i sigurnosni protokol MSC Cruisesa je od samog početka osmišljen kako bi imao sposobnost prilagodbe razvoju pandemije na obali radi osiguranja najbolje moguće zaštite za goste, članove posade i zajednice koje se posjećuju. Dodatne mjere su aktivirane tijekom protekla dva tjedna na dva broda kompanije koja su trenutno u plovidbi.

Zbog cjelokupne zdravstvene situacije, a posebno radi nedostupnosti većine luka predviđenog itinerera, MSC Cruises je primoran otkazati World krstarenje broda MSC Magnifica u 2021. godini. Gosti s aktivnom rezervacijom će biti zasebno kontaktirani, uz informacije o mogućnosti premještaja rezervacije.

Po isteku privremene pauze, MSC Magnifica će nastaviti s plovidbom 18.12. na posebnom 8-noćnom božićnom krstarenju, a zatim će se vratiti svom trenutnom 10-noćnom itinereru istočnim i zapadnim Mediteranom kojim će ploviti sve do kraja 4. mjeseca 2021. godine.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo