Hrvatska

Mrsić: Nema smanjivanja braniteljskih mirovina!

Mrsić: Nema smanjivanja braniteljskih mirovina!

Nema smanjenja braniteljskih mirovina. Branitelji koji imaju najmanje 100 dana braniteljskog staža, kada odu u mirovinu, ako im ona bude manja od zajamčene (zajamčena za branitelje je 45% prosječne plaće – trenutačno oko 2.400 kn), onda će imati tu zajamčenu mirovinu, poručio je Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava u emisiji Hrvatskog radija “Intervju tjedna”.
Mirovine braniteljima ostaju iste, kao što ostaju iste i za umirovljenike koji dobivaju mirovine po zakonu o mirovinskom osiguranju, dodao je Mrsić.

Na pitanje dolazi li do smrti sustava međugeneracijske solidarnosti, Mrsić je rekao da je praksa mirovinskog sustava koji počiva na jednom stupu neodrživa.

Sve nas manje radi, sada smo otprilike na omjeru jedan zaposlen jedan umirovljen. Uz to, kao država sve više starimo. Sve to govori da je budućnost mirovinskog sustava u tri stupa, rekao je Mrsić.

Sa svim rezanjima uspjeli smo održati socijalnu državu. Da, trebalo bi biti bolje, ali za to nam treba jača ekonomija, dodao je Mrsić.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist