Aktualno

MONS. LINGUA Neka nam sv. Josip pomogne da otvorena srca primimo novoga pastira ove biskupije

Apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua ovog je petka predvodio misu u dubrovačkoj katedrali na 10. obljetnicu biskupskog ređenja mons. Mate Uzinića. U svojoj je propovijedi govorio o sv. Josipu, čiji blagdan danas slavimo, koji je prije 150 godina proglašen zaštitnikom Crkve, a prije više od 300 godina i Hrvatske. Naglasio je kako je pobožnost sv. Josipu vrlo snažna i raširena u Crkvi.

Pričao je o tri aspekta Josipove drame, koju je proživljavao prije nego se i njemu u snu ukazao anđeo, bio je izdan, pravedan i sanjar.

-Nije se bojao suočiti s kritikama ljudi, bilo mu je dovoljno znati da je pravedan pred Bogom i nije se brinuo što bi ljudi mogli misliti – rekao je mons. Lingua te naveo kako se po uzoru na njega ne moramo bojati snova pa ni onih koje sanjamo otvorenih očiju.

Rekao je i kako je mons. Mate Uzinić, danas riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije, prije 10 godina kada je zaređen za dubrovačkog biskupa imao puno snova. Neke od njih je ostvario, neke je ostavio u ladici i prepustio ih onima koji će doći na njegovo mjesto, a neke je odnio sa sobom u Rijeku, poželjevši mu da ih tamo djelotvorno i ostvari. Zahvalio se Uziniću na mnogim suzama koje je otro, na mudrosti koju je pokazao te na odnosima koje je izgradio.
-Neka nam sveti Josip pomogne da s ljubavlju i otvorena srca primimo novoga pastira ove biskupije koji će doći kao Božji dar i s kojim želimo nastaviti sanjati Božje snove – poručio je mons. Lingua.

Pročitajte još

NESEBIČNIM DJELIMA SPASILI ŽIVOTE Uručena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Dulist

U JAPANSKOM MORU Nestao član posade s Miha Pracata, u potragu uključen i zrakoplov

Dulist

VIŠEMILIJUNSKA OBNOVA U GRADU, KOMOLCU I KUPARIMA Na benzinsku pumpu po gorivo, spenzu i hot dog

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija