Aktualno

MONS. LINGUA Neka nam sv. Josip pomogne da otvorena srca primimo novoga pastira ove biskupije

Apostolski nuncij u RH mons. Giorgio Lingua ovog je petka predvodio misu u dubrovačkoj katedrali na 10. obljetnicu biskupskog ređenja mons. Mate Uzinića. U svojoj je propovijedi govorio o sv. Josipu, čiji blagdan danas slavimo, koji je prije 150 godina proglašen zaštitnikom Crkve, a prije više od 300 godina i Hrvatske. Naglasio je kako je pobožnost sv. Josipu vrlo snažna i raširena u Crkvi.

Pričao je o tri aspekta Josipove drame, koju je proživljavao prije nego se i njemu u snu ukazao anđeo, bio je izdan, pravedan i sanjar.

-Nije se bojao suočiti s kritikama ljudi, bilo mu je dovoljno znati da je pravedan pred Bogom i nije se brinuo što bi ljudi mogli misliti – rekao je mons. Lingua te naveo kako se po uzoru na njega ne moramo bojati snova pa ni onih koje sanjamo otvorenih očiju.

Rekao je i kako je mons. Mate Uzinić, danas riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije, prije 10 godina kada je zaređen za dubrovačkog biskupa imao puno snova. Neke od njih je ostvario, neke je ostavio u ladici i prepustio ih onima koji će doći na njegovo mjesto, a neke je odnio sa sobom u Rijeku, poželjevši mu da ih tamo djelotvorno i ostvari. Zahvalio se Uziniću na mnogim suzama koje je otro, na mudrosti koju je pokazao te na odnosima koje je izgradio.
-Neka nam sveti Josip pomogne da s ljubavlju i otvorena srca primimo novoga pastira ove biskupije koji će doći kao Božji dar i s kojim želimo nastaviti sanjati Božje snove – poručio je mons. Lingua.

Pročitajte još

DIRLJIV OPROŠTAJ OD MIŠE MARTINOVIĆA ‘Bio si tako velik i svoj, a tako drag, naš, dodirljiv…’

Dulist

Ako imate 0- negativnu krvnu grupu, odazovite se na darivanje krvi

Dulist

Danas bi Pavo Urban slavio 53. rođendan

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija