Aktualno

MOL je odlučio prodati Inu!

MOL je odlučio prodati Inu!

Mol prodaje INA-u, ova odluka je objavljena nakon današnjeg kruga pregovora hrvatske Vlade i Mađara u Zagrebu. Mađarska kompanija na internetskim stranicama budimpeštanske burze objavila je kako je Uprava MOL-a dobila nalog za ovaj potez.

Pregovarači hrvatske Vlade i mađarskog MOL-a nakon današnjeg su drugog kruga pregovora o međusobnim odnosima u Ini izjavili kako je sastanak potvrdio njihova različita gledišta i razmimoilaženja, ali i naglasili da će nastaviti pregovore. Današnji pregovori trajali su oko tri i pol sata, piše HRT.

– Što se tiče upravljanja Inom, čvrsto vjerujemo da je postojeći model u skladu s najboljom međunarodnom praksom te hrvatskim i europskim propisima. U svakom slučaju, uvjereni smo da ćemo zajedno s Vladom Republike Hrvatske pronaći rješenje koje će doprinijeti budućnosti Ine – izjavio je glavni izvršni direktor MOL-a Joszef Molnar.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji vodi hrvatski pregovarački tim u razgovorima s MOL-om, kazao je kako su razgovori nastavljeni u vrlo ozbiljnom i odgovornom tonu. 'Danas smo otvorili i predložili novi način korporativnog upravljanja koji ćemo sutra i službeno uputiti kolegama iz MOL-a.
– Mislim da bi bilo dobro, a tako smo se i sporazumjeli, da ćemo nastaviti s kontinuitetom pregovaranja – rekao je Vrdoljak. Dodao je kako će Vlada napraviti sve što treba da zaštiti Inu.

Video možete pogledati ovdje.
 

Pročitajte još

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist