DuList IN

MODNI TRENDOVI Što nam donosi proljetna sezona?

MODNI TRENDOVI Što nam donosi proljetna sezona?

Stiglo nam je proljeće i toplije vrijeme, a tako i novi modni tren­dovi.

Velika imena modnog svijeta na svjetskim se pistama trude svoje pred­staviti što posebnije odjevne kombina­cije sa zanimljivim dodacima. No, pri­mjetno je kako su određene kreacije iste ili slične u većini predstavljenih kolekcija. Proljetnu sezonu tako obilje­žava spoj svima dragih klasika i zani­mljivih novih modela. A neke od njih otkrivamo vam u idućim recima.

Nema proljeća bez trapera
Vidljivo je kako traper i nakon nekoliko sezona ne silazi s liste najvećih mod­nih trendova. Ni ovoga proljeća nećete pogriješiti ako vam je cijela kombi­nacija sastavljena od traper odjev­nih predmeta. Hlače, kotule, košu­lje, jakne… Pa čak i cipele od trapera, ponovno ćemo vidjeti kod brojnih žena u svakodnevnim đirevima. Još jedan od nezaobilaznih klasika je i balo­ner. Kao i traper, u novoj ga sezoni, krase novi detalji, lijepe i zanimljive siluete te krojevi koji su stvorili zanimanje kod trendseterica. ­

Pastelne boje, točkice, asimetrija…
Proljeće nam donosi zanimljive uzorke, pogotovo pruge koje možemo pronaći na raznim odjevnim predmetima. Ovo su prepoznali high street brendovi te tako u njihovim kolekcijama možete pronaći skoro na svemu ovaj uzorak, a najviše se uklopio na prozračnim haljinama. No, nećemo ostati samo na prugama. Naime, točkice su prevla­dale modnim svijetom, što nam donosi još veću živost u svakodnevnim kom­binacijama. Zanimljivo je kako ćete moći i spojiti spomenuta dva uzorka, ali i brojne druge i na taj način stvoriti in kombinaciju. Još nešto… Životinj­ski uzorak se ponovno vratio. Sjetili smo se odmah Alke Vuice.

Među materijalima su se izdvo­jili saten i čipka koji se u posljednje vrijeme rado kombiniraju (i stvarno dobro izgleda) te prozračni materi­jali koji dolaze u brojnim teksturama. Ne smijemo zaboraviti. Odjevni pred­meti koji su zasigurno u proljetnom modnom fokusu trendseterica jesu oni asimetrični, pogotovo haljina koja je odlična kako za dnevne, tako i za večernje kombinacije.

Iako je minimalizam i spoj crne i bijele boje uvijek aktualan, u skladu s toplijim vremenom popunite ormare jarkim i pastelnim bojama. Nemojte izostaviti ni lila boju koju je Pantone izabrao bojom godine.

Modni dodaci
Htjeli mi to ili ne, u modnom svijetu svoje su mjesto ponovno pronašli modni dodaci koji su vladali početkom devedesetih godina prošloga stoljeća. Među njima je ‘najglasniji’ fanny pack koji kod nekih izaziva oduševljenje, ali postoje oni koji izražavaju zgražanje po pitanju povratka ovog nekad popular­nog trenda. Velike, male i u raznim bojama, nema pravila. Tako se nalaze na policama high street butiga, ali i oko struka djevojaka koje svakodnevno prate modne novotarije. Ako ju posje­dujete, trendi ste. Pletene torbe i tor­bice i dalje izazivaju zanimanje kod velikog broja djevojaka.

Dolaze u raznim veličinama, a savršen su način kako upotpuniti svaku kombinaciju te su i ove godine na svojevrstan način postale sinonim za proljetne dane. Što se tiče cipela, i pticama na grani je poznato kako su štikle viso­kih peta odavno out. Cipele niskih potpetica, od sandala do čizmi, zavla­dale su gradskim ulicama. Ovoga ćete proljeća moći probuditi Pepeljugu u sebi. Naime, novitet koji krasi obuću ove sezone su šljokice. Nadamo se kako ćete uspjeti pro­naći nešto za sebe i stvoriti svoje jedin­stvene proljetne kombinacije.

Foto: Polyvore/Karmen Vuković

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist