Zanimljivosti

Mobilnom aplikacijom Dubrovnik Anno 1667. uđite u svijet renesansne Republike

Renesansni Dubrovnik je konačno nakon dvije godine mukotrpnog rada digitaliziran. U suradnji Stipana Ujdura iz Opuzena, autora mnogih 3D modela hrvatskih gradova, i Frane Bilića iz Zadra dostupan je zanimljiv i drugačiji način istraživanja povijesti koji je od sada svima na raspolaganju preko pametnih telefona u obliku interaktivne mobilne aplikacije.

Aplikacija VR Dubrovnik Anno 1667., dostupna u Google Play dućanu, je opcija u kojoj korisnik ima jedinstvenu priliku vratiti se u prošlost i doživjeti Dubrovnik iz jedne drugačije perspektive i upoznati se s povijesnim informacijama uz virtualno iskustvo.

Ovom edukativnom aplikacijom korisnik ima mogućnost otići do davne 1667. godine i otkriti kako je Dubrovačka Republika izgledala i funkcionirala prije razornog potresa. Uz pomoć virtualnog prozora na licu mjesta kao dodatak turi i razgledavanju ili pak iz udobnosti doma proširite svoje znanje i zavirite u bogatu dubrovačku prošlost. Virtualno iskustvo budućnost je turizma i prezentacije povijesti te kulturne baštine uz koju korisnik može vidjeti nešto što danas u stvarnom svijetu ne postoji, ali na interaktivan način ‘otići’ u svijet prošlosti. Iako su virtualne ture u samim začecima u Hrvatskoj, primjeri iz cijelog svijeta govore kako je upravo to budućnost i ponuda koju treba razvijati.

Uz Dubrovnik 1667. tu su i Dioklecijanova palača u Splitu, antička Narona, antički Zadar, Pula a sada se počela raditi i Salona. U produkciji je franšiza ‘Virtualnih prozora’ za više gradova, a trenutno se radi na Zadru kao Jaderu koji bi trebao izaći na tržište do kraja travnja 2021.

Pročitajte još

[ŠAPA TJEDNA] Šarmantna mrvica Koko

Dulist

PRIJAVE POPUNJENE U DVA SATA Ljetni robotički kamp okupio 13 djevojčica

Dulist

PREDIVNA SCENA S OMBLE Jedan je plivač danas privukao svu pažnju!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija