DuList IN

‘MOBA 2017.’ Glazbeni korijeni u nedjelju u Pridvorju

‘MOBA 2017.’ Glazbeni korijeni u nedjelju u Pridvorju

U prekrasnom ambijentu samostana Sv. Vlaha u Pridvorju u nedjelju 11. lipnja neka vam bude rezervirana za Mobu – glazbene korijene.

Program kreće od 18 sati s radionicama i prezentacijama za osnovnoškolce (i sve generacije dobre volje). Rodna Gruda Dugo Selo KUD njeguje tradiciju i običaje Hrvata iz Bosne i Hercegovine. Na radionici će predstaviti glazbala, plesove i nošnje Hrvata iz BiH. Udruga glazbene starine Orkestar Mišina predstavit će tradicijske napjeve i pučka glazbala Hrvata iz Mađarske.

Od 20.30 sati kreću folklorni nastupi koje potkolom otvara domaćin KUD Stjepan Radić, a slijedi ih linđo i KUD Čilipi. Nakon njih nastupaju već spomenuti gosti koji sudjeluju na radionicama, HKUD Rodna Gruda iz Dugog Sela i Orkestar Mišina iz Gorjana.

Večer zatvara KRIES, koncertom koji počinje u 21.30 sati. Sedmeročlani bend koji je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora svakim koncertom iznova oduševljava publiku, a ove godine objavit će i novi album – Selo na okuke.

Manifestacija MOBA 2017. – Glazbeni korijeni održava se uz potporu Općine Konavle i Turističke zajednice Općine Konavle.

Pročitajte još

U TEATRU Večer mjuzikla s Ines Tričković

Dulist

EKSKLUZIVNO ZA DULIST Ana Rucner će opet pozdraviti ljeto na Srđu, najavljuje najbolji koncert!

Maria Prkut

NAKON OBJAVE SNIMLJENE EMISIJE NA HTV-U MATIJA VUICA PORUČILA KOMENTATORIMA Samo pišite ljudi, ako vas to veseli, a moja tuga je moj štit!

Dulist