Zanimljivosti

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Sadrži vitamine A, B1, B2, C, D, E, kao i kalcij, željezo, vlakna i kalij, te ubrzava metabolizam i na kraju pomaže pri gubitku kilograma, a veliki je plus to što nema kalorija, piše Slobodna Dalmacija o supernamirnici koja postaje sve popularnija.

Radi se o morskoj travi, odnosno algama koje sadrži važne nutrijente. Morske alge poznate su po tome što pomažu u održavanju čistoće oceana, ali imaju i sedam puta više proteina od mesa, ribe i povrća.

Alge sadrže veliku nutritivnu vrijednost, a s malom količinom se može dobiti puno biljnih proteina koje tijelo sintetizira bolje od životinjskih, tvrdi španjolski kuhar Alberto Masstromatteo.

– Vjerujem u izuzetnu nutritivnu moć algi jer su izvor omega 3 poli-nezasićenih masnih kiselina i drugih zdravih lipida, ali i vitamina i antioksidansa. Zato gotovo u sva svoja jela uključujem ovu vrstu hrane – naveo je Mastromatteo koji je bio privatni kuhar poznatih nogometaša Cristiana Ronalda, Lionela Messija i Karima Benzema.

Upravo ovaj trio dobitnika Zlatne lopte i dalje igra na vrhunskoj razini, iako su već zagazili u godine u kojima se mnogi nogometaši umirove. Ishrana je od ogromnog značaja u modernom nogometu, a izgleda da ova supernamirnica pomaže da ostanu na najvišoj razini.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist