Hrvatska

MLJEĆANI O MILANOVIĆEVOM DOLASKU NA OTOK ‘Sletio je vojnim helikopterom. Tog dana bila je prava opsada’

Putovanja predsjednika Milanovića opet su pod povećalom javnosti, ali i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kojem je ponovno prijavljen za sukob interesa zbog korištenja vojnih resursa. Ured predsjednika, međutim, ne želi otkriti kada je i gdje bio ovog ljeta, te u čijoj pratnji. No, kako doznaje Dnevnik Nove TV, Milanović je vojnim helikopterom na odmor doletio upravo na Mljet gdje se ukrcao na jahtu.

Dnevniku Nove TV je to potvrdio i dio otočana. Kažu da je toga dana bila prava opsada. A tog 21. kolovoza Milanovićev ured dobio je helikopter, potvrđuju u Ministarstvu obrane, ne spominjući lokaciju leta.

Službeno o tome s Pantovčaka ni riječi.

– Ma dajte, nećemo više o tome razgovarati. Dakle, ja sada mogu, ako to osiguranje odluči, otići s prve livade bilo gdje. Moje je kretanje, kao i Plenkovićevo, stvar službe MUP-a i Hrvatske vojske i ti podaci nisu javni. To je moj odgovor na svako takvo i svako sljedeće pitanje – poručio je predsjednik.

Dodatna pojašnjenja tražila je i Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Netko im je prijavio da je Milanović spomenutog dana odletio na sprovod u Sisku što su njegove službe negirale, ali još nisu dale odgovor gdje je bio.

– Predsjednik se poziva na odredbe Ustava i na to da je štićena osoba. Tražili smo dopisom da nam se dostave sva putovanja predsjednika od lipnja do rujna. Ništa od toga nismo dobili. Dapače, u tom dijelu se osporava nadležnost Povjerenstva da bi mogli tražiti određenu dokumentaciju – otkrila je Novaković.

Dok oni čekaju očitovanja s drugih adresa, predsjednik ne misli da mora objašnjavati svrhu svih svojih putovanja. I poziva se na protokol štićene osobe o čemu, kaže, ne odlučuje on.

– Ti podaci nisu dostupni javnosti. Mogu biti dostupni, znate kada? Jedino u zakonskom postupku pred hrvatskim sudom, temeljem odgovarajućeg naloga. Nikakvom Povjerenstvu, pa ni za sukob interesa. I, nažalost, ne medijima. I tu će morati postojati razina povjerenja – kaže Milanović.

Šefu države, koji je premijera ranije kritizirao za korištenje Vladina aviona, prozivke stižu iz Banskih dvora.

– Ne odlučuje o tome Ured za štićene osobe, te posebne poslove MUP-a. O tome odlučujem ja sa suradnicima i svima koji se brinu o tome kako da s jedne lokacije dođemo na drugu. Nismo mi nekakva lutka koju stavite u prijevozno sredstvo, pa vozi – rekao je premijer Andrej Plenković. Naime, Plenković tvrdi da je u proteklom mandatu letio tri puta.

Pročitajte još

VELIKA HAKERSKA KRAĐA Otkriveni podaci više od 47 tisuća korisničkih računa iz Hrvatske

Dulist

MARIJA VUČKOVIĆ MOSTOVCIMA Kukavički ste koristili saborsku proceduru kako biste me diskreditirali u kraju iz kojeg dolazim

Dulist

Od ponoći nove cijene goriva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija