Hrvatska

MLJEĆANI O MILANOVIĆEVOM DOLASKU NA OTOK ‘Sletio je vojnim helikopterom. Tog dana bila je prava opsada’

MLJEĆANI O MILANOVIĆEVOM DOLASKU NA OTOK 'Sletio je vojnim helikopterom. Tog dana bila je prava opsada'

Putovanja predsjednika Milanovića opet su pod povećalom javnosti, ali i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kojem je ponovno prijavljen za sukob interesa zbog korištenja vojnih resursa. Ured predsjednika, međutim, ne želi otkriti kada je i gdje bio ovog ljeta, te u čijoj pratnji. No, kako doznaje Dnevnik Nove TV, Milanović je vojnim helikopterom na odmor doletio upravo na Mljet gdje se ukrcao na jahtu.

Dnevniku Nove TV je to potvrdio i dio otočana. Kažu da je toga dana bila prava opsada. A tog 21. kolovoza Milanovićev ured dobio je helikopter, potvrđuju u Ministarstvu obrane, ne spominjući lokaciju leta.

Službeno o tome s Pantovčaka ni riječi.

– Ma dajte, nećemo više o tome razgovarati. Dakle, ja sada mogu, ako to osiguranje odluči, otići s prve livade bilo gdje. Moje je kretanje, kao i Plenkovićevo, stvar službe MUP-a i Hrvatske vojske i ti podaci nisu javni. To je moj odgovor na svako takvo i svako sljedeće pitanje – poručio je predsjednik.

Dodatna pojašnjenja tražila je i Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Netko im je prijavio da je Milanović spomenutog dana odletio na sprovod u Sisku što su njegove službe negirale, ali još nisu dale odgovor gdje je bio.

– Predsjednik se poziva na odredbe Ustava i na to da je štićena osoba. Tražili smo dopisom da nam se dostave sva putovanja predsjednika od lipnja do rujna. Ništa od toga nismo dobili. Dapače, u tom dijelu se osporava nadležnost Povjerenstva da bi mogli tražiti određenu dokumentaciju – otkrila je Novaković.

Dok oni čekaju očitovanja s drugih adresa, predsjednik ne misli da mora objašnjavati svrhu svih svojih putovanja. I poziva se na protokol štićene osobe o čemu, kaže, ne odlučuje on.

– Ti podaci nisu dostupni javnosti. Mogu biti dostupni, znate kada? Jedino u zakonskom postupku pred hrvatskim sudom, temeljem odgovarajućeg naloga. Nikakvom Povjerenstvu, pa ni za sukob interesa. I, nažalost, ne medijima. I tu će morati postojati razina povjerenja – kaže Milanović.

Šefu države, koji je premijera ranije kritizirao za korištenje Vladina aviona, prozivke stižu iz Banskih dvora.

– Ne odlučuje o tome Ured za štićene osobe, te posebne poslove MUP-a. O tome odlučujem ja sa suradnicima i svima koji se brinu o tome kako da s jedne lokacije dođemo na drugu. Nismo mi nekakva lutka koju stavite u prijevozno sredstvo, pa vozi – rekao je premijer Andrej Plenković. Naime, Plenković tvrdi da je u proteklom mandatu letio tri puta.

Pročitajte još

Peđa Grbin: ‘Od danas više ne smijem govoriti da je Milanović kandidat SDP-a za premijera’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Milanović odmah mora podnijeti ostavku

Dulist

OPĆI SABOR HDZ-a Plenković u govoru hvalio Karamarka pa kritizirao Milanovića

Dulist