Hrvatska

HGK: ‘Mjere daju mir poduzetnicima barem do kraja godine’

„Zadovoljni smo jer su prijedlozi HGK još jednom uvaženi – uvedena je gradacija potpora prema padu prometa i način na koji se taj pad mjeri. Time se maksimalno uzima u obzir specifičnosti svakog sektora, a dodatno će pomoći i rast potpora za skraćenje radnog tjedna“, istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović komentirajući najnovije mjere Vlade za pomoć gospodarstvu.
„Prioriteti su i dalje isti, očuvanje likvidnosti i radnih mjesta, a s ovim prilagodbama mjera napravili smo još jedan korak u dobrom smjeru i dali poduzetnicima mir barem do kraja godine“, naglasio je Burilović.
Podsjećamo, Vlada je omogućila skraćenje radnog vremena za 70 posto (dosad je bilo 50 posto), a maksimalna mjesečna potpora po radniku raste na 2800 kuna.
Novost je i da se pad prometa neće mjeriti na mjesečnoj bazi, već će se uspoređivati pad prometa u 2. i 3. kvartalu 2020. s prometom u 2. i 3. kvartalu 2019. godine. Tako se omogućuje realnija slika pada prometa u pojedinim djelatnostima, a iznimka su sektori kojima je rad ograničen odlukama Stožera, poput usluga hrane i pića. Njima je ostavljena mogućnost izbora računanja pada prometa na mjesečnoj ili kvartalnoj bazi.

Pročitajte još

U Hrvatskoj u srpnju dosad ostvareno 81 posto noćenja rekordne 2019.

Dulist

Francuzi pišu o Dubrovniku, za njih je najljepši europski grad

Dulist

Prvi put od 2019. u Hrvatskoj se odmara više od milijun turista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija