Zanimljivosti

MLADI ZA MLADE ‘Nightfever’ u Svetom Vlahu

MLADI ZA MLADE 'Nightfever' u Svetom Vlahu

‘Glazbeno-meditativni program ‘Nightfever’ i ove će se godine organizirati u Dubrovniku.

 

I to već ovog četvrtka, 7. kolovoza u Crkvi sv. Vlaha s početkom u 20 sati. Euharistijsko slavlje predvodit će biskup mons. Mate Uzinić, a od 21 sat započinje glazbeno-meditativni program koji će se nastaviti sve do ponoći.

„Nightfever“ je projekt međunarodnoga karaktera pokrenut 2005. godine u Kölnu u Njemačkoj, nakon Svjetskog dana mladih. Osmišljen kao večer otvorenih vrata crkve želi ljudima, koji se tu večer zateknu u Gradu, omogućiti trenutke molitve i meditacije.
Kako ističu iz Dubrovačke biskupije, specifičnost „Nightfevera“ je u pjesmi, molitvi i meditaciji na više svjetskih jezika, a tijekom programa mladi će na Stradunu pozivati zainteresirane da uđu u Crkvu sv. Vlaha i zapale svijeću.

Projekt je do sada održan u šezdesetak svjetskih gradova poput Rima, Sydneya, Glasgowa, Münchena, Lourdesa, te Splita, a prošle godine održan je prvi put u Dubrovniku.

Velika posjećenost i izrazito pozitivne reakcije stanovnika Grada te domaćih i stranih gostiju opravdale su pokretanje ovog projekta te motiviraju ovogodišnju organizaciju – smatraju u Biskupiji.

Pročitajte još

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist