Zanimljivosti

Mladi Rotaractovci za štićenike doma umirovljenika

Rotaract Dubrovnik logo

Prva humanitarna akcija Rotaract kluba Dubrovnik održat će se sutra u 9.00 sati u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Dubrovnik.

Rotaract klub Dubrovnik, nedavno osnovan pod pokroviteljstvom Rotary kluba  Dubrovnik, okuplja mlade ljude kojima je cilj humanitarnim radom unaprijediti okolinu u kojoj žive i djeluju. U povodu nadolazećih blagdana, Rotaract je osmislio projekt pod nazivom „Uskrs međugeneracijske solidarnosti 2012.“  kojeg provodi u suradnji s Osnovnom školom Marina Držića. Talentirani osnovnoškolci nastupit će pred štićenicima Doma sa svojim programom kojim su polučili uspjehe na natjecanjima Lidrana.

Mladi  Rotaractovci štićenike će Doma darovati prigodnim uskršnjim košaricama sastavljenima uz pomoć naših partnera – Rotary kluba Dubrovnik, te udruge Deša Dubrovnik, koja nam je ponudila svoje tradicionalne domaće proizvode. U košarici će se naći i pince pekare Rusica, napravljene posebno za ovu priliku, a same košarice rad su obiteljskog  košaraštva Pogorelec.

Ova 2012. godina proglašena je europskom godinom međugeneracijske solidarnosti te  članovi Rotaract kluba Dubrovnik smatraju da je važno ovu problematiku staviti na  dnevni red i u našem gradu.

Cilj akcije je približiti tri generacije(djecu,mlade i starije) te skrenuti pažnju na potrebu  uspostave dijaloga i suradnje među različitim naraštajima.
 

Pročitajte još

NJEMAČKI MEDIJI SE RASPISALI Sad im smeta i morska trava!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1838. Umro pjesnik i prevoditelj Antun Krša

Dulist

Što napraviti ako niste zadovoljni djetetovom zaključnom ocjenom?

Dulist