DuList IN

Mladi robotičari natjecali se i uživali u lokrumskom masliniku

Povodom obilježavanja 75 godina tehničke kulture u Hrvatskoj u masliniku na Lokrumu su ovaj vikend održane dvije radionice i dva natjecanja iz robotike i programiranja bez ekrana. Na radionicama i na natjecanjima je sudjelovalo 40 polaznika.

Oba dana se prvo održala radionica robotike i programiranja bez ekrana na kojoj su se polaznici upoznali s Cubetto robotom i na koji način ga mogu programirati. Zatim su polaznici podijeljeni u ekipe po 4 člana. Prvi dan najbolja ekipa je bila Robick, a drugi dan Mokošica. Svi polaznici su dobili majicu i uvjerenje o uspješno završenoj radionici, a po 3 najuspješnije ekipe svakog dana i posebno dizajnirane medalje koje su isprintane na 3D printerima Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Radionice i natjecanje su održali Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura uz podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture i Javne ustanove Rezervat Lokrum.

Pročitajte još

Viktorijine anđelice u Dubrovniku proslavile djevojačku zabavu

Dulist

Gospar Ibrica se vratio na svoje skaline!

Dulist

‘Plavi cvijet’ redatelja Zrinka Ogreste u ljetnom kinu Jadran

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija