Zanimljivosti

Mladi mladima: Recite odlučno NE svim drogama!

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama na platou DOC-a u Lapadu održana je edukativno-promotivna akcija pod nazivom „Mladi mladima: Recite odlučno NE svim drogama!“.

Cilj akcije je podići svijest o zlouporabi droga i njenim učincima na zdravlje među mladima.
 
Akciju su organizirali Dubrovačko-neretvanska županija, Obiteljski centar DNŽ, Zavod za javno zdravstvo DNŽ i Savjet mladih DNŽ. Naime, istraživanja su pokazala da je pritisak društva značajan faktor u podlijeganju mladih ovom poroku, odnosno da su upravo mladi ti koji druge mlade najčešće navuku na drogu. Stoga se ovom akcijom za vrijeme koje su se dijelili promotivni materijali u kojima mladi poručuju svojim vršnjacima zašto ne uzimati drogu željelo pokazati da se ova situacija može i preokrenuti te da mladi mogu biti ti koji će svoje vršnjake odgovoriti od uzimanja droga.

Pročitajte još

M-LJETOVANJE 2021. Tratajte se odmorom na Odisejevom otoku

Dulist

Art radionica Lazareti otvara radionicu kreativnog pisanja

Dulist

NA DANAŠNJI DAN PRIJE 90 GODINA Miro Rakela pobjednik prve biciklističke utrke u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija