Zanimljivosti

Mladi glumci nasmijali publiku

Mladi glumci nasmijali publiku

Amaterska glumačka družina „Bonegracija“ koja djeluje u sklopu USD Libertas, oduševila je i nasmijela publiku koja je došla na taracu tvrđave Revelin pogledati njihovu predstavu „Stari, drama!“.

Večeras se na Revelinu tražila stolica više, a kako i ne bi kada je prihod od prodaje ulaznica namijenjen za liječenje i rehabilitaciju mladog Damira Đurića. Predstava „Stari, drama!“ priča je o zabranjenoj ljubavi vlastelinke Deše i pučanina Nikše u renesansnom Dubrovniku. Mladi glumci, redom amateri, očarali su publiku donoseći na Revelinu predstavu koja progovara o živptu Dubrovnika kako nekoć tako i sad, a neizostavni element sasvim sigurno bio je i dubrovački govor.

Nakon zagrebačke premijere u lipnju, premijera je u Dubrovniku našla svoje mjesto  okviru programa „Mladi i Grad zajedno“.

Predstavu su napisale Anja Vlahov i Marta Raguž koje su preuzele i ulogu režije, produkcije, kostimografije te scenografije.

– Vježbamo još od ožujka. Inače, nas dvije smo prijateljice i palo nam je napamet da upotpunimo vrijeme u Zagrebu. Počelo je kao zafrkancija, ali ubrzo su svi željeli glumiti. Tako je nastala ova predstava – rekle su nam dodavši kako nisu očekivale ovoliki odaziv.
Hoće li još negdje nastupiti za sada ne znaju.

– Sada ćemo se okupati, i položiti ispite pa ćemo vidjeti – zaključile su. 

Inače, amaterska dramska družina Bonegracija nastala je u ožujku 2013. Godine u skliopu djelovanja USD Libertas i većinom okuplja dubrovačke studente u Zagrebu. Dešu tumači Nikša Čupić, Nikšu Petar Perić, Dživu Bruna Gamulin, Mavra Igor Mlinarić, Juru Maroje Burum, Roka Domagoj Žeravica, Lucu Dijana Rikalo, Miha Jozo Jozipović, Nika Marijo Ljepopio, Marušu Anja Vlahov, Milicu Tea Ramineli, Balda Vinko Jažo, Đanija Bepo Siciliani te Luka odnosno Duma Cvijeto Radović. 

Pročitajte još

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist