Zanimljivosti

Mladi dubrovački robotičari osvojili 3. mjesto na RoboCup Junior Zagreb 2021

Mladi dubrovački robotičari osvojili 3. mjesto na RoboCup Junior Zagreb 2021

Protekli vikend od 7. do 9. svibnja na više lokacija, a dijelom i online se održao RoboCup Junior Zagreb 2021, poštivajući sve epidemiološke mjere. Ovaj RoboCup se trebao održati u prosincu 2020. godine, ali se zbog epidemiološke situacije nije održao. Natjecanje se održalo u 7 kategorija: Rescue Maze, Rescue Maze Primary, Rescue Line, Rescue Line Primary, Rescue Simulation, Soccer Light Weight i On Stage. Natjecanje su organizirali Hrvatski robotički savez i Hrvatsko društvo za robotiku, a škola domaćin je po 10. put OŠ Mate Lovraka Zagreb.

Grad Dubrovnik i Dubrovačku–neretvansku županiju na RoboCup Junior Zagreb 2021 je predstavljala ekipa Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik u kategoriji Soccer LightWeight koja je osvojila 3. mjesto i brončanu medalju. U ekipi su bili učenik 2. godine elektrotehnike Patrik Kralj i bivši učenik Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik, danas student 1. godine preddiplomskog studija Brodostrojarstvo sa Sveučilišta u Dubrovniku Nikola Handabaka. S njima na natjecanju je bila i mentorica Dalija Milić Kralj. Osim osvajanja brončane medalje, Patrik Kralj je dobio i poziv u robotički reprezentaciju.

Mladi robotičari i njihova mentorica su imali potporu i podršku za sudjelovanje na RoboCup Junior Zagreb 2021 od, Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik, Društva pedagoga Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist