Zanimljivosti

Mjesečna tribina za mlade: fra Ante Vučković o prijateljstvu

fra ante vuckovic tribina 01

U organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, u četvrtak 16. listopada u kino dvorani Visia u 20 sati, održat će se i redovni mjesečni susret mladih.

Mjesečni susreti mladih pokrenuti su u pastoralnoj godini 2012/2013., te su prošle godine zbog Susreta hrvatske katoličke mladeži privremeno bili prekinuti. Ovoga puta gost susreta biti će prof. dr. sc. fra Ante Vučković, koji će mladima održati predavanje na temu prijateljstva.

Fra Ante Vučković je svećenik Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i prodekan za znanost Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, te je poznati i vrsni propovjednik i voditelj duhovnih obnova. Rođen je 1958. u Sinju. Osnovnu školu i klasičnu gimnaziju završio je u Sinju, a filozofsko-teološki studij u Makarskoj i Zagrebu, gdje je diplomirao 1984. godine.

oslijediplomski studij filozofije započeo je u Münchenu, na Visokoj filozofskoj školi (Philosophische Hochschule), a nastavio na Papinskom učilištu Antonianum (Pontificio Ateneo Antonianum) u Rimu, gdje je i obranio doktorsku disertaciju.

Dubrovačka Biskupija 

Pročitajte još

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1947. Rođena književnica Tereza Buconić Gović

Dulist

NA ŠIPANU Treća međunarodna radionica o očuvanju kulturne i prirodne baštine

Dulist