Aktualno

MIŠLJENJE SUDSKOG VJEŠTAKA Privremeno napajanje Marine Frape na struju opasno je po život prolaznika!

Kabeli lapadska obala 1

Privremeni priključak kojim se Marina Frapa napaja električnom energijom nema otpornost na mehaničke utjecaje te time predstavlja opasnost za živote i zdravlje prolaznika i korisnika. Grad Dubrovnik će pristupiti uklanjanju privremenih priključnih instalacija, čemu se Marina Frapa do sada protivila – izvjestili su iz Grada Dubrovnika, a svoju odluku temelje sukladno nalazu i mišljenju neovisnog vještaka.

Naime, na temelju rješenja Trgovačkog suda u Dubrovniku u postupku osiguranja dokaza, a na prijedlog Grada Dubrovnika, neovisni vještak elektrotehničke struke izradio je nalaz i mišljenje u svezi privremenog i stalnog priključka električnom energijom Marine Frapa na Lapadskoj obali. Grad Dubrovnik i Marina Frapa, o čemu smo već ranije pisali, završili su na sudu zbog problema s napajanjem električnom energijom koji su nastali za vrijeme rekonstrukcije lapadske obale. Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Kabeli lapadska obala 3

Marini Frapa je već po završetku radova omogućeno priključenje na trajne postojeće kabele koji su ukopani i položeni kroz šetnicu Lapadske obale, a predmetnim nalazom i mišljenjem u postupku osiguranja dokaza je utvrđeno da isti zadovoljavaju sve zakonom propisane uvjete, te stoga ne postoji prepreka za neometani priključak Marine Frapa na postojeće, trajne napojne električne kabele.

Dokument možete pogledati ovdje.

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist