Aktualno

Miro Drašković novi je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika

Miro Drašković novi je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika. Odlučilo je tako Turističko vijeće nakon provedenog natječaja, a na kojega se uz Draškovića javila i Danijela Crljen.

Inače, Drašković danas radi kao komercijalni direktor u agenciji Elite Travel.

Drašković je rođen 29. ožujka 1968. godine. Ovaj cavtajski Gruđanin osnovnu školu završava u Cavtatu, a srednju školu pri Turističkoj školi u Dubrovniku. Godine 1994. završava diplomski studij Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku. Svoju ljubav prema struci, nastavlja obavljajući različite poslove u turizmu, nakon čega se zapošljava kao komercijalist u Francuskom odjelu u KOMPAS-u.

U istoj putničkoj agenciji postaje voditelj Romanskog odjela u Pragu (Republika Češka) gdje boravi do 1996., kada se odlučuje vratiti u rodni kraj. Iste godine, zapošljava se kao komercijalist u Odjelu za Istočnu Europu u ATLAS-u, gdje postaje voditelj Odjela Skandinavija te kasnije i voditelj Odjela Srednja Europa. Od 1998. licencirani je vodič za zaštićene cjeline Dubrovačko–neretvanske županije za vođenja na hrvatskom, engleskom, francuskom, češkom i talijanskom jeziku. Njegov uspješan poslovni put prepoznaje Elite Travel, gdje 2001. preuzima Odjel Srednje Europe.

Izrazita srdačnost u radu s ljudima iz različitih kulturoloških i geografskih područja, ujedinjujući stečene menadžerske vještine, prepoznate su, te je 2011. imenovan Komercijalnim direktorom Elite Travela, koju funkciju obnaša i danas. Izuzev izvrsnog poznavanja četiri svjetska jezika, aktivno se koristi njemačkim i španjolskim jezikom. Oženjen je i otac je troje djece. Bio je kandidat za konavoskog načelnika 2017.

Pročitajte još

ISTRAŽILI SMO Koliko gradske tvrtke troše goriva na službene automobile?

Mia Njavro Banić

‘ZLATNE RUKE’ Meštru Hendiću uručeno najveće priznanje Hrvatske obrtničke komore

Dulist

OD PONEDJELJKA Libertas pojačava broj polazaka autobusa za Župu i Konavle

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija